ÎPS Ioan şi-a serbat onomastica… dăruind

ips ioan 6

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Banat și-a făcut un obicei din a-și serba onomastica în mijlocul semenilor mai puțin favorizați de soartă. Anul acesta, de sărbătoarea Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și-a îndreptat atenția spre persoanele private de libertate din Penitenciarul Timișoara.

„Înaltpreasfinția Sa a acordat ajutor financiar pentru zece deținuți selectați de conducerea instituției. Banii acordați au fost virați direct în contul de card al respectivelor persoane. De suma primită, beneficiarii își pot achiziționa lenjerie și alimente pentru uzul personal. Gestul Părintelui Mitropolit a fost cu atât mai impresionant cu cât, dintre cei zece deținuți, cinci poartă numele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul și au primit acest dar chiar cu prilejul onomasticii.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa a plecat cu un transport de alimente, în greutate 10,3 tone, la spitalele de neuropsihiatrie aflate în localitățile Jebel și Gătaia. Fiecare unitate medicală a primit câte cinci tone de produse alimentare, reușind în acest fel să completeze după sărbători necesarul de alimente din aceste instituții medicale.

Numele Ioan se traduce în limba română <<Dumnezeu este milostiv>> sau <<Dumnezeu s-a milostivit>>. Așadar, cel mai creștinesc mod de a-ți sărbători ziua de naștere sau onomastica este de a te apleca spre nevoile, lipsurile și suferințele semenilor, conform faptelor îndurării trupești consemnate de Sfântul Evanghelist Matei: <<Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine>> (Mt. 25, 36)”, au precizat reprezentanţii Mitropoliei Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *