Medicul timişorean Virgil Musta, despre Covid-19: „Din tot ce știm până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid”

Virgil Musta

Dr. Virgil Musta a lansat, miercuri după-amiază, un nou mesaj adresat colegilor săi de breaslă, îndemnându-i la calm, la acţiune inteligentă şi la responsabilitate.

Apel către toţi colegii mei!

Mă refer acum la toți cei care suntem implicați într-un fel sau altul, fie direct, fie ca suport de orice fel în exercitarea actului medical.

Știu că și noi suntem oameni, avem și noi familii, iar mijloacele și modul în care lucrăm în aceste zile sunt departe de ceea ce ne-am dori.

Dar ACUM este nevoie mai mult ca niciodată de noi! Nu avem o profesie oarecare, știam de la început că implică multe responsabilități și riscuri, dar ne-am ales-o „la bine și la greu”!

Trebuie să acționăm inteligent și într-adevăr să protejăm colegii care intră în grupele de risc, dar ceilalți mai devreme sau mai târziu probabil tot vor face boala, și mulți dintre ei vor trece prin boală fără să știe (la fel ca restul populației, de altfel). Până la urmă, boala o putem lua și noi din oraș, nu doar din spital. În plus, din tot ce știm până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid.

În profesia noastră suntem obișnuiți cu diverse boli, multe care pot avea consecințe mult mai grave.

Nu intrați în panică, nu luați decizii pripite acum când oamenii au nevoie de noi toți!

În spitale, dacă se respectă măsurile de protecție riscurile sunt mai mici decât în exterior. Solicitați echipamente de protecție, solicitați-vă drepturile, solicitați ajutor, dar rămâneți uniți, rămâneți <<pe baricade>>, vom depăși împreună această perioadă.

Sunt onorat că fac parte din această breaslă, am văzut și văd zilnic colegi care în aceste momente, în condiții foarte grele de lucru, își fac datoria și dau încredere și celor din jurul lor să meargă mai departe, să nu renunțe.

Dumnezeu să ne dea înțelepciunea de a face ce trebuie și ce este mai bine pentru TOȚI!

Vă mulțumesc anticipat pentru efortul imens al fiecăruia dintre voi!

Numai împreună vom reuși!”, spune, în mesajul său, dr. Virgil Musta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicul timişorean Virgil Musta, despre Covid-19: „Din tot ce știm până acum, peste 80% din cazuri se vindecă rapid”

  1. Pop, esti un idiot!
    Nu stiu de ce administratorul site-ului nu te blocheaza definitiv !
    In privinta dnului doctor, un singur lucru : jos palaria si respect !

  2. Un medic pe care tara nu o sa-l uite niciodata. Multumim Domnul doctor pentru ce faceti pentru semenii nostrii. Dumnezeu sa va dea sanatate atat dumneavoastra cat si intregului colectiv din cadrul spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.