Încă trei pacienţi cu coronavirus au murit în România, bilanţul deceselor a ajuns la 85. Una din victime este din Timiș

Autoritățile române au anunțat în trei decese, între pacienții infectați cu coronavirus. Persoanele decedate sunt din București și Timiș. Bilanțul morților a ajuns la 85.

Cazul cu numărul 83 este o femeie de 54 ani din București. Bolnava a decedat la 45 de minute după prezentare în UPU – SUU București (prezentare în 29 martie ora 23:45, decedată în 30 martie la 0:15). Confirmată cu COVID-19 în 30 martie. Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 3-10 martie, în Secția de Medicină Internă, și în perioada 10-26 martie, în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu Neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă.

Cazul cu numărul 84 este un bărbat de 85 ani din județul Timiș. Acesta a fost internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23 martie, primul test fiind negativ pentru COVID-19 (25 martie). În cursul nopții 26-27 martie starea se deteriorează, este transferat in ATI, se recoltează aspirat traheo-bronsic, rezultat pozitiv COVID-19 (27 martie). Transferat în ATI la SCBI V. Babeș Timișoara în 27 martie. Bărbatul avea mai multe boli cronice asociate: diabet zaharat, HTA, fibrilație atrială paroxistică, insuficiență renală cronică și Alzheimer. Acesta a murit pe data de 31 martie.

Cazul cu numărul 85 este o femeie de 63 ani din București. Internată în ATI la INBI Matei Balș din 23 martie, intubată și ventilată. Pe 24 martie a fost confirmată cu noul coronavirus. Persoana dializată (contact cu caz confirmat COVID-19 la centrul privat de dializă). Femeia avea alte afecțiuni preexistente: CIC, HTA, boală renală cronică, hipotiroidism. Data decesului este 1 aprilie.

 

observator.tv

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.