Coronavirus în Timiș: Primarul dintr-o zonă tampon rupe tăcerea

chevresu

După instalarea carantinei la Sacoşu Turcesc, s-au luat măsuri speciale şi în localităţile învecinate. Printre acestea se află şi Chevereşu Mare, care se află în aşa-numita „zonă tampon”,  aflată între perimetrul carantinat şi restul localităţilor.

Primarul din Chevereşu Mare, Marcel Muia, atrage atenţia locuitorilor asupra riscurilor care există dacă nu se respectă regulile impuse, însă îndeamnă la calm şi responsabilitate: „Nu trebuie să intrăm nicidecum în panică. Dimpotrivă, faptul că ne aflăm în această zonă-tampon ne oferă un plus de siguranţă, pentru că măsurile care se iau  în astfel de cazuri au darul de a ne asigura o protecţie sporită. Vreau să transmit că pensiile se vor distribui la domiciliul fiecărui beneficiar. De asemenea, toţi cei care trebuie să primească sume de bani prin oficiul poştal vor fi căutaţi la domiciliu. Fac acest anunţ ca să nu se mai înghesuie cetăţenii la căminul cultural, unde îşi desfăşoară activitatea poşta, pentru că e bine să stăm în casă şi să evităm contactele cu alte persoane”.

Primarul a venit şi cu o veste bună: conform înţelegerii avute cu conducerile Consiliului Judeţean Timiş şi ISU Banat, urmează să se demareze acţiunea de dezinfectare a străzilor, trotuarelor şi a altor zone din Chevereşu Mare. Cele două instituţii menţionate vor asigura maşinile necesare şi substanţa specifică, urmând ca localitatea să suporte costurile combustibilului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.