Medicina Timişoara, dublă campioană naţională!

CS Studentesc Medicina sah 1

După șase ani, Clubul Sportiv Studențesc Medicina Timișoara a reușit să obțină titlul național atât la masculin, cât și la feminin.

„Dubla” mult-dorită a fost realizată la sfârșitul săptămânii trecute, la Snagov, în cadrul Superligii.

O prestație excepțională au avut șahiștii care au reprezentat structura sportivă din orașul de pe Bega.

Puternic întărită, avându-i acum în componență și pe marii maeștri Dieter Nisipeanu, Andrei Istrățescu și Ciprian Nanu, primul revenind după o absență îndelungată în șahul românesc, echipa masculină a obținut 13 puncte, cu unul mai mult față de următoarea clasată, Vados Arad, și cu două peste CSC Ghiroda și Giarmata Vii, o altă reprezentată de frunte a celui mai vestic județ al țării.

După „dubla” din 2014, Medicina a mai cucerit titlul la masculin în anii 2015 și 2017, în alte câteva rânduri încheind pe podium.

Componența echipei campioane în competiția de la Snagov a fost următoarea: Dieter Nisipeanu, Yury Kuzubov, Andrei Istrățescu, Dorin Rogozenco, Marius Manolache, Ciprian Nanu, Teodor Anton, Alexandru Banzea.

La feminin, succesul a fost unul și mai clar. CS Studențesc Medicina a strâns maximum de puncte, 14, fiind urmată, în ordine, de CSM Iași (12p) și Arnia Chessit (10p).

În derby-ul cu echipa moldoveană, nimeni alta decât fosta Politehnica Iași, o putere a șahului românesc, fetele de la clubul din vestul țării s-au impus cu 3,5 puncte la 0,5 puncte.

Succesul a fost repurtat în următoarea alcătuire: Luminița Cosma, Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu, Mălina Aciu. Căpitanul, antrenorul și conducătorul celor două echipe a fost maestrul internațional Ioan Mărășescu.

Acesta ne-a spus următoarele: „Am întărit echipa masculină, am luat trei mari maeștri, pe Nisipeanu, Istrățescu și Nanu, pe lângă nucleul de bază pe care îl aveam. L-am convins pe Nisipeanu să joace pentru noi, el reprezintă Germania în momentul de față și a revenit în șahul românesc după o absență îndelungată. Când a văzut cineva lotul Medicinei la masculin ne-a întrebat dacă plecăm la Olimpiadă. La feminin a fost o victorie zdrobitoare, trei din patru mese au fost câștigate de Medicina”.

CS Studentesc Medicina sah 2


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns