Medicii vor fi scutiţi de impozitul pe venit

Noi măsuri pentru cadrele medicale din România! Medicii vor fi scutiţi de impozitul pe venit, indiferent dacă obţin venituri din salarii sau activităţi independente, prevede un proiect de ordonanţă al Ministerului Finanţelor Publice.

La articolul 60 din Codul Fiscal, unde sunt trecuţi contribuabilii scutiţi de la plata impozitului pe venit se adaugă un nou punct, cu următorul cuprins: „persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor precum şi din activităţi independente din exercitarea profesiei de medic, potrivit Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului finanţelor publice”.

Măsura, ca aproape toate modificările din proiectul de ordonanţă, urmează să între în vigoare de la 1 ianuarie.

Impozitul pe venit este la acest moment 16% şi urmează să fie redus, tot de la 1 ianuarie, la o cota de 10%, potrivit coaliţiei de guvernare.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Medicii vor fi scutiţi de impozitul pe venit

  1. sa inteleg ca si consultatiile vor fi mai mici ,ca sunt comparabile cu cele din Europa ,fara Bulgaria bine inteles .Va prins si medicii slabiciunea ,la fel ca si cadavrele didactice pe carei doare-n pix de calitatea serviciului prestat

Lasă un răspuns