Prefect: Medicii trebuie să aleagă între stat și privat

Ciolacu: Vom stabili o foaie de parcurs privind concediile medicale pentru boli grave şi femeile însărcinate

Medicii trebuie să aleagă între stat și privat. O spune prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, după ce au fost semnalate mai multe situații în care medicii “fug” în timpul programului din spitalele de stat pentru a consulta pacienți în cabinetele private.

“Unii medici s-au supărat inclusiv pe faptul că s-au pus camere de luat vederi în spital și, vezi Doamne, vede managerul ce fac. Lucrul la stat este lucrul la stat. Cât ești pontat și plătit undeva, trebuie să lucrezi acolo. În timpul tău liber, poți să faci ce vrei. ”, adaugă Marcel Iacobescu.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara are verdictul pentru concurs: e de plâns!

„Și la Tg. Jiu, ca și în alte localități, s-au semnalat cazuri de medici care, în timpul programului, fug, cu ghilimelele de rigoare, la cabinetul privat. Am tras acest semnal de alarmă, tocmai pentru a încerca să-i atenționez pe cei care se folosesc de astfel de practici să înceteze, pentru că lucrul la stat este lucrurl la stat. Pentru 6,8,12 ore cât au gardă…nu știu.Cât ești pontat și plătit undeva, trebuie să lucrezi acolo. În timpul tău liber, poți să faci ce vrei. Poți lucra la unul, două, cinci cabinete medicale”, explică la RFI, Marcel Iacobescu, prefect de Gorj.

„Am prieteni medici în străinătate, în Franța, SUA…Acolo așa este. Te-ai prezentat la serviciu, ai marcat cardul, sunt spitale unde ți se monitorizează traseul prin spital, pentru că orice ușă o deschizi cu cardul și nu se plânge nimeni de asta. La noi, probabil ar părea ca și cum i-ai pune lanțul de gât. De ce trebuie să-i monitorizezi activitatea? Până la urmă ești plătit și ești plătit bine, la nivel occidental, pentru activitatea pe care o prestezi aici”, mai spune Marcel Iacobescu.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Prefect: Medicii trebuie să aleagă între stat și privat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *