Medicii, profesorii și militarii, vaccinați obligatoriu sau testați pe banii lor

Ritmul de vaccinare ar putea să se schimbe. Raed Arafat: „Ar putea să fie propusă vaccinare anuală”

Personalul medical, profesorii și militarii trebuie fie vaccinați obligatoriu, fie testați cel puțin o dată pe săptămână din fonduri proprii, spune șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

Întrebat, miercuri seara, la Digi 24, despre posibila vaccinare obligatorie a cadrelor medicale, profesorilor și militarilor, dr. Raed Arafat a spus că „cert trebuie așa”.

„Cert trebuie așa: vaccinare obligatorie și, în cel mai rău caz, testare obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. (…) Acest lucru este minim. Sunt țări din Europa care au mers pe vaccinare obligatorie și sunt țări din Europa care au zis <ok, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână>”, a spus Raed Arafat.

Acesta spune că cei care aleg să se testeze trebuie să o facă pe cheltuiala lor.

„Nu pe finanțarea statului, evident (testare – n.r.). Astea sunt concluziile în mai multe state și cred că este normal. Statul îți oferă vaccinul gratis, ai acces la el deja de câteva luni de zile. Poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu, atunci te testezi și te testezi obligatoriu”, a mai spus șeful DSU, conform Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Certificat verde la restaurant, mall și nunți. Anunțul lui Arafat

El spune, însă, că cea mai bună alegere este vaccinarea, pentru că testarea nu oferă protecție.

„Înseamnă că ești vulnerabil și riști să te îmbolnăvești. (…) În spital ești vulnerabil să te infectezi, la muncă dacă ești pe o mașină a SMURD-ului, a Ambulanței ești cu risc să te infectezi și atunci trebuie să te vaccinezi. Trebuie să te avem permanent și să nu te pierdem și să ajungi în terapie intensivă”, a mai spus Arafat.

Foto: HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Medicii, profesorii și militarii, vaccinați obligatoriu sau testați pe banii lor

  1. Ne-au vândut Tara, ne vand sufletele celui rau acum. Dar suntem si noi de vina pentru ca le-am permis. Pe Dumnezeu nu-l păcălește nimeni! DUPA FAPTA SI RASPLATA, asa sa va ajute bunul DUMNEZEU.  

Lasă un răspuns