Medicii noştri construiesc România normală

medici

„Respectă-l pe doctor câtă vreme nu ai nevoie de el”, spune un vechi proverb, care nu a ajuns, din păcate, şi la urechile românilor. Medicii din țara noastră au fost blamaţi şi huliţi, în ultimii ani, de parcă ar fi fost inamicul public numărul unu al ţării.

Mai toţi oligofrenii şi analfabeţii ajunseseră să-şi dea cu părerea despre cât de depăşiţi, corupţi şi leneşi ar fi doctorii români, afişând un snobism dizgraţios ori de câte ori vorbeau despre această breaslă.

„Nici nu se compară cu ce e dincolo”, îi auzeai vorbind pe toţi ”afonii” care trecuseră în fugă pe lângă un spital din Occident şi se credeau mari experţi în medicină. Nu mai conta că habar n-au să scrie câteva cuvinte sau că ştiu tabla înmulţirii doar până la doi, pentru că ei îşi permiteau să dea sfaturi de parcă ar fi profesori universitari.

S-a pus o presiune fantastică pe breasla medicilor, pentru că etichetările făcute de cei cu neuroni puţini au fost încurajate şi de structuri ale statului şi ale pretinsei societăţi civile, într-un bolnav scenariu al urii instalate în România ultimilor ani. Se părea astfel că profesiunea de medic este total compromisă, că nu se mai poate face nimic pentru ca oamenii în halate albe să-şi recapete respectul de care se vorbea în acel vechi proverb.

A trebuit, iată, să vină această nenorocită de pandemie ca să-şi dea seama toţi neaveniţii de cât de importanţi sunt medicii. A fost nevoie să moară oameni în alte ţări ca să înţeleagă toţi oligofrenii de ce s-au mărit salariile cadrelor medicale.

CITEŞTE ŞI: Telekom, probleme mari la Timişoara

Doar aşa, din păcate, doctorii din România încep să intre şi ei în rândul lumii, să nu mai fie suduiţi şi etichetaţi pe nedrept, să-şi recapete demnitatea cuvenită şi să se bucure de aprecierea celor pe care îi tratează.

Să se înţeleagă clar: medicii români nu sunt nişte eroi, ci doar oameni normali care îşi fac treaba. Ei nu trebuie veneraţi, ci doar respectaţi pentru munca lor, aşa cum şi celelalte categorii profesionale merită acest lucru. Asta înseamnă România normală!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Medicii noştri construiesc România normală

  1. O vorbă veche : cine n-are bătrâni să-și cumpere.
    O vorbă mai nouă: cine n-are doctori, să-și cumpere. Cine are, să-i prețuiască și sa îi plătească cum se cuvine – sănătatea nu are preț!

Lasă un răspuns