Medicii din Timişoara, obligaţi să resusciteze pacienţi în ambulanţe pentru că spitalele sunt pline

20 de pacienți români au fost transferați în Ungaria în decurs de două zile

Ambulanţele din Timiş au fost transformate în săli de aşteptare şi tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19. Nu mai e niciun loc liber la ATI, iar spitalele nu mai fac faţă fluxului mare de pacienţi infectaţi. În aceste condiţii, tuburile de oxigen au devenit cel mai preţios lucru în ambulanţe, conform observatornews.ro.

CITEŞTE ŞI: Alin Nica: Timișorenii așteaptă scuzele lui Raed Arafat. Curtea de Apel Bucureşti a anulat Ordinul şefului DSU de prelungire a carantinei cu 3 zile în Timișoara

La porţile spitalelor din Timişoara e un du-te vino continuu. Autospecialele devin ambulatorii în care pacienţii sunt îngrijiţi până la eliberarea unui pat din secţiile COVID. De multe ori, găsirea unui loc liber poate dura câteva ore.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat anunță că va ataca decizia Curții de Apel de a anula ordinul DSU privind carantinarea Timișoarei

Marius Cioclu, ambulanţier SAJ Timiş: Pacientul este panicat, ce se întâmplă, ce fac, unde mă duceţi, cum facem, nu mă simt bine. Asistentul stă cu pacientul în spate şi există riscul să rămânem fără oxigen.

Tuburile de oxigen au devenit cel mai preţios lucru în ambulanţe. Dacă înainte se încărcau la 4-5 zile, acum sunt umplute şi de două ori pe zi.

Continuarea pe observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *