Medici cercetați pentru ucidere din culpă. Un pacient a murit așteptând să primească tratament

Medici cercetați pentru ucidere din culpă. O pacientă a murit așteptând să primească tratament

Mai mulți medici de la Spitalul Județean din Galați sunt cercetați într-un dosar în care apar infracțiunile de ucidere din culpă, abuz în serviciu şi acces ilegal la un sistem informatic. Dosarul a fost deschis după ce un pacient a murit așteptând să primească tratament.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați anunță că efectuează cercetări faţă de mai mulţi medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă.

Potrivit anchetatorilor, victima s-a prezentat sâmbătă, 30.10.2021, între orele 14.00-15.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, cu o stare de rău, fiind trimisă acasă de personalul medical din UPU fără a fi examinată, cu recomandarea de a aştepta ambulanţa pentru testarea Covid, deşi aceasta era vaccinată cu schemă completă şi efectuase şi un test rapid al cărui rezultat era negativ.

Duminică, 31.10.2021, aceasta a fost adus la spitală de ambulanţă la ora 09.01, cu simptome de pneumonie, respectiv febră, frison, temperatură, dispnee. Ea a fost înregistrată ca suspect Covid şi a făcut o radiografie toracică şi analize de laborator. Rezultatul testului PCR a fost repetat deoarece nu era concludent.

Pe toată durata zilei, victima a aşteptat rezultatul PCR, afară, în frig, fără a i se administra vreun tratament adecvat, până aproape de ora 20.00, când, datorită stării de oboseală şi temperaturii scăzute din exterior, în lipsa rezultatului PCR, a plecat la cerere, după ce i s-a solicitat să semneze că îşi asumă riscul de deces. Nici la acel moment nu i s-a pus diagnostic şi nu i s-a prescris un tratament adecvat la domiciliu, au stabilit anchetatorii.

La ora 20.59 s-a obţinut rezultatul PCR negativ, iar luni, 01.11.2021, la ora 08.42, pacienta a fost adusă de ambulanţă în stare gravă. În cazul ei au fost reluate procedurile Covid deşi medicul şef de tură cunoştea faptul că acesta fusese investigat şi avea rezultat PCR negativ din seara precedentă. Al treilea rezultat negativ s-a obţinut în jurul orei 14.10, ulterior pacientul fiind adus în UPU. În toată această perioadă, pacientul nu a primit niciun tratament.

După ora 14.30, deşi analizele medicale din ziua precedentă sugerau starea de şoc septic/septicemie, acesta a aşteptat în UPU mai multe ore, fără tratament. La ora 15.00 a fost examinat de medicul internist de gardă care a decis un transfer intraspitalicesc la Spitalul TBC, unde a fost transferat la ora 16.30, consultat şi returnat la ora 1730 în U.P.U. – S.J.U. Galaţi. Între orele 17.30-19.00 starea sa de sănătate s-a deteriorat total. La ora 19.30 a fost internată efectiv prin Secţia Medicală 2 la A.T.I., iar în timpul nopţii, la ora 4.30 a survenit decesul victimei.

CITEŞTE ŞI: Sistemul de iluminat public se modernizează în 3 localități timișene

Faţă de inculpaţi prin ordonanţa din 01.11.2022, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Medici cercetați pentru ucidere din culpă. Un pacient a murit așteptând să primească tratament

  1. Chiar azi are mama mea 2 ani de când a murit în spital. Același scenariu, doar ca în Timișoara…nu-mi vine sa cred!! Adusa cu salvarea la ora 4 dimineața , conștientă, nu a primit niciun tratament pana seara, deoarece nu a venit rezultatul testului PCR. Seara a fost transferata la Cardiologie, în coma unde a murit. Dragi medici, exista și pentru voi un Dumnezeu in fata caruia veți da socoteala intr-o zi. Nu veți scăpa, cu siguranță. Ați depus un jurământ înainte de a începe sa profesati, pe care l-ati încălcat fără mustrări de conștiința.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *