Planetariul Facultății de Fizică a Universității de Vest din Timișoara își deschide porțile pentru elevii din vestul țării

Cerc școlar de astronomie și astrofizică pentru elevi, la Facultatea de Fizică din cadrul UVT

Planetariul Facultății de Fizică a Universității de Vest din Timișoara își deschide porțile pentru elevii din vestul țării

Planetariul din cadrul Facultății de Fizică a Universității de Vest din Timișoara își deschide porțile pentru elevii de gimnaziu și de liceu din vestul țării, precum și pentru studenții UVT, săptămânal, în zilele de luni și miercuri, între orele 10 și 18. Înscrierea pentru vizite se face telefonic, la numărul 0755427065, în grupuri de maximum 25 de persoane, plus profesorul însoțitor.

CITEȘTE ȘI: Sistemul de iluminat public se modernizează în 3 localități timișene

Ora de astronomie se axează pe proiecții opto-mecanice și electrice ale mișcărilor cerului, simulări ale universului observabil între Ecuador și Polul Nord, realizate cu ajutorul unui proiector de tip Zeiss ZKP-1, potrivit explicațiilor oferite de profesorul Florin Secoșan, coordonatorul proiectului, specializat în astrofizică, disciplină pe care a studiat-o în Statele Unite.

Construirea Planetariului și a Observatorului Astronomic din Timișoara a fost posibilă datorită eforturilor depuse de către prof. dr. Ioan Curea, primul rector al Universității de Vest.

În viitorul apropiat, Planetariul Facultății de Fizică a UVT va fi dotat cu un proiector mai performant, digital, care va funcționa ”în tandem” cu mai vechiul ”Zeiss ZKP-1”. De asemenea, pentru elevii pasionați, profesorul Florin Secoșan intenționează să înființeze un cerc de astronomie și astrofizică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *