Cancerul nu se tratează pe Facebook!

ghimbir

Medici recunoscuți pe plan mondial, dar imposibil de reperat, savanți inventați și pacienți neidentificați – numeroase personaje fictive au invadat paginile Internetului prezentând tot felul de leacuri miraculoase, vindecătoare a celor mai grave maladii.

Postate pe diverse bloguri sau site-uri aparținând unor autori anonimi, dar nu numai, aceste articole induc speranțe false, îndeosebi bolnavilor. Deși în aparență inofensive, astfel de materiale pot avea efecte nefaste asupra sănătății, atunci când cei care le citesc decid să înlocuiască medicamentele cu diferite plante sau alimente, mizând doar pe proprietățile curative ale acestora.

Cele mai vehiculate rețete garantate pentru vindecarea cancerului, virale pe rețelele de socializare, sunt amestecurile de miere, ghimbir, lămâie sau grapefruit și, ocazional, usturoiul. Autorii care prezintă astfel de rețete dau asigurări de vindecare de sută la sută și într-un timp record. Sunt publicate inclusiv proporțiile care trebuie respectate pentru ca rețeta să aibă succesul scontat și, judecând după numărul de distribuiri privind aceste articole, se pare că au mare trecere printre internauți.

Mulți practicanți ai medicinei convenționale recunosc efectele benefice pe care sursele naturale ale planetei le au asupra organismului, însă nu sunt de acord cu teoria potrivit căreia celulele bolnave pot fi vindecate fără un tratament de specialitate. Dacă lucrurile ar sta altfel, toate acele celebrități și persoanele potente financiar, care au decedat din cauza cancerului, ar mai trăi și astăzi.

Unii dintre medici recunosc și faptul că în spatele medicamentelor fabricate în marile laboratoare se află o miză de mulți bani, dar susțin că tratamentele chimice sunt rezultatul unor decenii de studii, cu efecte dovedite, spre deosebire de cele naturiste.

”Tratamentele naturiste sunt suplimente alimentare, cu diverse beneficii, dar și mult mai ușor de vândut. Scopul lor este de a completa o alimentație sănătoasă, însă nu s-a putut dovedi o legătură directă între consumul unor alimente și vindecarea cancerului. Ghimbirul ajută, a fost demonstrat științific că este eficient, având efecte ca și metroclopramidul, dar nu poate înlocui un tratament de specialitate. Medicamentele naturiste nu au atâția bani în spate, dar cei care le promovează vor să lase impresia că tratamentul chimio este toxic pentru organism. Nu este chiar așa. De exemplu, o parte dintre citostatice au la bază plante, iar dozajul lor este foarte riguros, stabilit pentru fiecare pacient în parte, în funcție de vârstă, greutate etc. În cazul unui ceai din plante, nu poți să știi de unde provine planta, în ce condiții a crescut, cum a fost recoltată sau care este doza necesară pentru fiecare persoană”, a explicat medicul oncolog Petra Curescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Cancerul nu se tratează pe Facebook!

  1. Oamenii incearca orice, numai sa scape de boala. Problema nu e ca unii oameni incearca orice ci ca unii oameni promoveaza orice. Daca nu ai incercat tu pe pielea ta, de unde stii ca functioneaza? Si mai ales de unde stii ca functioneaza 100%?..

  2. LA MARII PRODUCATORI DE MEDICAMENTE LE SCADE DRASTIC VENITURILE DACA SE DEMONSTREAZA CA SE POT VINDECA CU AJUTORUL UNOR PLANTE, BOLI INCURABILE ! SI HOMEOPATIA VINDECA BOLI GRAVE DAR CONCURENTA NU VREA SA RECUNOASCA ASA CUM NU A RECUNOSCUT CAZURILE DE CANCER VINDECATE CU BICARBONAT DE SODIU DE MEDICUL ITALIAN MANCINNI ! INCET, DAR SIGUR COMPANIILE FARMACEUTICE VOR AVEA DE PIERDUT !

  3. Tema este destul de controversata,ideea e ca am o mama bolnava de cancer std 4.Va pot spune doar atat,functioneaza in paralel pt ameliorarea sau vindecarea cancerului.Mama mea face chimio si medicina alternativa iar dupa 5 luni de tratament markerul tumoral a scazut la 8 .Sunt convinsa ca ce omoara chimioterapia din celulele sanatoase(pe langa cele cancerigene) reface natura.Pe de alta parte important este in ce crede fiecare,credinta in ceva anume ca e chimioterapie sau naturiste vindeca boala.Sanatate tuturor!

  4. Fara a fi specialst in domeniu ,dar cu expertzia in tratamentul medical ,singurul benefic , sunt convins ca domnul dr. profesor Curescu si colaboratorii lui au dreptate . Este adevarat , ca o populatie saraca ,tot mai bolnava isi indreapta sperantele iluzorii in vindecari miraculoase cu ajutorul vracilor , ale moastelor si de ce nu ale plantelor . NIci unul dintre specialistii medicinei naturiste ,ale acestei alternative nu poate demonstra cantitatea de substanta folositoare al unui car cu fan ,sau al unui hectar de sfecla rosie ,ce ,cand si cat trebuie sa ingurgitezi ca bolnav . Suntem in secolul XXI si milioane de oameni de stiinta , cercetatori, doctori cu expertiza au depasit bariere de neimaginat , chiar si in tratarea si vindecarea acestei maladii . Sa nu ne intoarcem la evul mediu intunecat .

Lasă un răspuns