Medic din Timişoara, condamnat pentru luare de mită!

Chiar înainte de Crăciun, doctorița de la Clinica de Ortopedie a „Județeanului” care fusese trimisă în judecată, în luna iunie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș pentru luare de mită și-a primit „cadoul” din partea instanței.

Iconia Borza a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Timiș, care i-a mai interzis și exercitarea profesiei de medic pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a sentinței.

Printre alte obligații stabilite de instanță, Iconia Borza, care este și conferențiar universitar la UMFT, va trebui „să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate” și să presteze „o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Timişoara – Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară – Căminul pentru persoane vârstnice sau SC Horticultura SA, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vă reamintim că, în momentul trimiterii doctoriței în judecată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a comunicat următoarele: „Inculpata, în cursul lunii septembrie 2014, în calitate de medic ortoped, a pretins şi ulterior a primit, după efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unui pacient, suma de 600 de euro, de la martorul denunţător D.V., în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu”.

De remarcat că, în urmă cu nici două săptămâni, un alt medic ortoped de la Spitalul Județean Timișoara și, culmea, coleg la UMFT cu Iconia Borza, asistentul universitar Horațiu Petrescu, a fost și el condamnat în celebrul dosar „Minore pentru VIP-uri”, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a serviciilor unei persoane exploatate în formă continuată și pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului!

Horațiu Petrescu primise un an, două luni și zece zile de închisoare cu suspendare, fiind obligat de Curtea de Apel Timișoara și la prestarea, pe o durată de 70 zile, a unei munci neremunerate în folosul comunității la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Timiş sau la SC Horticultura SA Timişoara. Ca și în cazul colegei sale „de suferință”, sentința primită nu este definitivă, medicul timișorean atacând-o deja cu apel.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 Răspunsuri “Medic din Timişoara, condamnat pentru luare de mită!

 1. Primirea de foloase este una , iar condiționarea actului medical este alta. Aici trebuie făcută diferența. Noi pacienții de cele mai multe ori înghesuim banii în buzunarele medicilor, însă tot ei cad prada corupției?! Cum vine asta?

 2. Mai sandale, de ce i -ai dat ? Trebuia sa stai cu soacra și cu banii acasa, vezi ce nesimțit ești, daca ar fi murit cheltuiai mai mult, cred ca asta regreți ca soacra este bine, sau mai bine ar fi rămas leguma săracă, atunci
  trebuia sa o ingrijesti și aveau bani și pentru ocinzeaca

 3. Detententie 99 de ani X 12(jurați)+1 spor de 12 ani(să fie speță)-în baza LEG.18/1968-ART.UNIC-ILICITUL.
  DECIZIE DEFINITIVĂ ȘI IREVOCABILĂ.

 4. Pacat! Cei competenti sunt marginalizati.La noi in Romania,troneaza Incompetenta in toate posturile de conducere.O sa mai vorbim,peste cativa ani,cum o sa ajunga sectia de ortopedie.Doctorita Borza,ar fi trebuit sa primeasca nota maxima,si ca om,si ca medic. Oare,de ce ne pleaca in strainatate,adevaratele valori?

  1. 1. cum o sa ajunga sectia de ortopedie – din Caras-Severin sau cea de la judeteanul din Timisoara va referiti?
   2.Cei competenti sunt marginalizati – in Caras sau la sectia de la judetean TM?
   3.ar fi trebuit sa primeasca nota maxima – de la cei care conduc sectia sau de la cei care conduc UMFVBT?
   Va recomand un curs la http://atac.liderjust.ro/ si apoi sa va implicati in comunitatea in care lucrati, dupa fapte si nu vorbe mai discutam… peste cativa ani – OK?
   Sub deviza: ”Dacă nu ai un plan al tău, alţii te vor include în planurile lor” – Anthony Robbins

 5. Coruptia si luarea de mita sunt o problema in Romania si evident ca e de dorit sa fie eradicate. Din pacate insa totul se face cu partea dorsala. Ne infigem acum in doctori ca boii cu coarnele in gard. Asa am facut cu profesorii, asa procedam cu tot, masuri sa imbunatatim lucrurile nu luam dar facem reguli cu pumnul in gura. Dati-le salarii decente ca sa fie motivati sa-si faca munca cum trebuie si atunci nimeni nu o sa mai desfaca buzunarul. Am un vecin, medic primar, sta intr-o garsoniera si face injectii prin cartier pentru cativa banuti in plus. Nu e normal. Afara un medic este respectat si platit pe masura pregatirii. La fel si profesorii. Numai la noi cerem performanta, servicii de super calitate dar daca se poate sa nu facem nimic sa le obtinem. Amendam si ridicam masini parcate ilegal dar nimeni nu se sinchiseste sa vina cu un plan de modernizare si creere de parcari. Ne suparam ca profesorii dau meditatii cand ar trebui sa se tina de mate de foame dar sa fie impecabili la clasa. Vrem medicii care sa faca operatii ca afara (culmea ironiei e ca de multe ori le fac chiar mai bine) sa fie calmi, prietenosi, profesionisti, sa se inchine in fata bolnavului si sa-l faca bine cat ai bate din palme, dar ii tinem pe un salar de tot jegul si mai facem si albie de porci din ei ca deh, daca domn doctor merge cu troleibuzul la servici normal ca e inferior lui gigi duru’ care a venit la spital cu BMW-ul si comanda sa fie tratat regeste aca altfel da cu pumnul. Lucrati la cauze si faceti mai intai acolo schimbarea. Arestul unei doctorite ca a luat un rahat de mita nu o sa schimbe absolut nimic in sistem. Rezultatul va fi ca vor pleca tot mai multi afara unde sunt platiti bine si apreciati iar noi ramanem cu buza umflata si fara sa mai avem pe cine sa ne suparam sau sa arestam.

 6. Acestei Doamne Doctor ,au dorit de ani buni sa ii de în cap și iată ca au reusit, nu au dorit sa fie avansata, ca asa este la noi daca ești bun profesionist te marginalizata, sint avansate ciurucurile și cei cu șapte miine stingi O sa murim în viitorul apropiat ,dar cui ii pasa, au mai rămas putini doctori buni, majoritate au plecat

   1. ti-a cerut dansa ori tu ai pus plicul cu suma la ea in buzunar?1
    aceasta-i intrebarea?
    ps. sa intelegem ca operatia a reusit si soacra e bine mersi.
    un catren de la cimitirul vesel din sapanta:
    sub aceasta piatra grea/ zace biata..soacră-mea !
    șase luni de mai trăia, zăceam eu și citea ea!

Lasă un răspuns