Cutremur puternic în România – VIDEO

Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) a revizuit cutremurul produs la ora 1.20 în zona Vrancea, de la 5,2 la o magnitudine de 5,3 pe scara Richter şi o adâncime de 97 de km.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că până la ora transmiterii ştirii nu s-au înregistrat efecte ale cutremurului cu magnitudinea de 5,3, produs în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.20 în Vrancea.

Potrivit IGSU, până la această oră, nu s-a înregistrat niciun efect al seismului produs în zona Vrancea, la o adâncime de 97 de km.

„De la ora producerii cutremurului, până în acest moment, nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte”, transmit reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La Bucureşti, ca urmare a cutremurului nu au fost înregistrate apeluri la numărul de urgenţă 112. Un echipaj ISU a fost trimis în zona Centrului Istoric pentru a verifica situaţia, dar „nu au fost raportate probleme la nicio unitate operativă proprie sau la alte imobile”, mai anunţă IGSU.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

„Cutremurul s-a simţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei. (…) Nu au fost replici. Sunt posibile, dar vor fi mici, de 2, 3, maxim 4 grade. De obicei, la astea mici nu apar, este vorba totuşi de un cutremur mic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns