Meciul UTA – Politehnica, abandonat după o oră de joc

ASU Politehnica minge

Derby-ul vestului din eşalonul secund s-a încheiat după 60 de minute.

La Şiria, pe un stadion prea mic pentru interesul manifestat faţă de un duel între UTA şi Politehnica, alb-violeţii au părăsit terenul în semn de protest faţă de decizia clubului arădean de a nu permite accesul celor 350 de suporteri timişoreni care şi-au achiziţionat bilete pentru această partidă. Aceştia au fost reţinuţi de jandarmi pe un câmp.

Şi startul a fost întârziat din acelaşi motiv.

A fost 0-0 când fotbaliştii lui Antonio Foale au ieşit de pe teren, iar soarta acestei întâlniri va fi decisă la „masa verde”, cel mai probabil UTA urmând să câştige cu scorul de 3-0.

De menţionat că nici galeria formaţiei arădene nu a intrat pe arena „Otto Greffner”, în semn de solidaritate cu ultraşii alb-violeţi.

Deian Sorescu a ratat un penalty în finalul primei reprize.

UTA Arad: Bodea – Dan, Iuga, Roşca, Burlă – Manea, Jorza – Prună (Stahl ’53), Buia, Hlistei – Curtuiuş. Rezerve: Barna – Dinculescu, D. Lazăr, A. Iuga, D. Popa, D. Toma. Antrenor: Cristian Todea.

ASU Politehnica Timişoara: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera, Scutaru, Taub – Krausz, Lazea – Motreanu, A. Ignea, Sorescu – Plămadă. Rezerve: Dascălu – V. Nicolae, Giuricici, Schieb, Coadă, Poparadu, Ghinescu. Antrenor: Antonio Foale.

„Este o decizie grea care arată cât de mult ne respectăm suporterii şi cât de mult înseamnă ei pentru noi. Asta chiar dacă, pe moment, băieţii nu au dorit să părăsească terenul. Le-am explicat despre ce este vorba, au înţeles şi suntem cu toţii solidari. Ceea ce s-a întâmplat este revoltător şi nu face deloc bine fotbalului românesc. În primul rând, suporterii noştri şi-au cumpărat bilete din locurile oficiale de vânzare ale celor de la UTA şi nu au fost lăsaţi să intre pe stadion. Din câte am înţeles de la ei, au fost incidente în zona în care au fost cantonaţi. Nu a fost o decizie pe care am luat-o de unul singur, ci după discuţii cu absolut tot ce înseamnă conducerea clubului Politehnica Timişoara. Noi am înştiinţat clubul UTA încă de sâmbătă că suntem în posesia a 350 de bilete, iar dacă se dorea cu siguranţă că se putea organiza. În tribuna în care am fost trimişi noi, conducerea clubului Politehnica, trei sferturi dintre locuri au fost libere. Mi-am făcut datoria şi i-am anunţat pe cei implicaţi ce înseamnă o asemenea hotărâre. Pe lângă 0-3 la masa verde, ni se vor lua trei puncte şi vom primi o amendă disciplinară”, a fost poziţia oficială a clubului timişorean, exprimată prin vocea lui Marius Cociu, citat de druckeria.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Meciul UTA – Politehnica, abandonat după o oră de joc

  1. Au iesit din joc …pierd cu 3-0 , trebuiau sa joace pe teren , de restul se ocupa administratia……contestatii si plangeri , asa au vrut sa fie alaturi de suporteri dar astea 3 puncte poate conteaza la retrogradare , la drepturi tv !

Lasă un răspuns