Masă caldă sau pachet alimentar pentru elevii unei şcoli din Timişoara

masa elevi

De aproape 14 ani, elevii din România primesc gratuit din partea statului o gustare compusă dintr-un corn şi 200 de mililitri de lapte ambalat la pet. Copiii nevoiaşi o apreciază şi acum, dar, în schimb, mulţi dintre cei din mediul urban, cu mai multe posibilităţi, au ajuns să se joace cu mâncarea, aruncând-o chiar pe geam, aşa cum s-a întâmplat la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara.

Începând din anul şcolar viitor, elevii din învăţământul primar şi gimnazial din 22 de unităţi de învăţământ vor primi, potrivit unui proiect-pilot, aflat în dezbatere publică, un pachet alimentar sau o masă caldă în limita a şapte lei. Proiectul de ordonanţă este elaborat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit propunerii, începand din anul şcolar 2016 – 2017 se acordă, cu titlu gratuit, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi în perioada desfăşurării activităţii didactice. Suma de şapte lei va cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora.

De asemenea, elevii care nu pot primi masa din diferite considerente (medicale, culturale, religioase sau confesionale), vor beneficia de produse alimentare adecvate în limita unei valori zilnice de şapte lei/ elev sau prescolar.

Pentru aplicarea acestei ordonanţe, vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale. Programul pilot va fi aplicat în 15 şcoli din mediul rural şi şapte din urban.

Unitatea de învăţământ selectată din judeţul Timiş a fost Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. Ionuţ Cristescu, directorul şcolii, ne-a declarat că a fost contactat de Ministerul Educaţiei pentru a oferi câteva date despre liceul pe care-l conduce. Cât despre posibilitatea de a implementa programul în şcoală, directorul a spus că pentru a asigura o masă caldă unui număr de peste o mie de elevi, va trebui să mai angajeze personal, iar suprafaţa cantinei nu va permite ca toţi copiii să ia masa la aceeaşi oră, ci numai după un orar bine stabilit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Masă caldă sau pachet alimentar pentru elevii unei şcoli din Timişoara

  1. Pentru a evita cheltuieli suplimentare cu acest proiect,ar fi util creerea unui cont,si virarea in acesta a sumei alocate,pentru fiecare beneficiar in parte.

Lasă un răspuns