Marius Dugulescu vrea o altfel de politică

Marius Dugulescu 1

De la „Școala altfel”, la „Politica altfel”. Marius Dugulescu vrea o schimbare a modului în care merg lucrurile în sistemul educațional, acest aspect fiind punctat de președintele PMP Timișoara, într-o postare pe Facebook, pe care o redăm integral:

”E <<Săptămâna altfel>> în școli. Întâlnim, la tot pasul, grupuri de copii care merg la spectacole, la muzee și în alte locuri în care învață și altceva. Toate astea se petrec pentru că o primenire a activității se impune în mod obligatoriu, e nevoie neapărat și de altceva în școală, măcar și pentru o săptămână.

Acest model nu poate rămâne însă doar ca un experiment izolat, ci trebuie preluat chiar și de clasa politică. Pare paradoxal, dar putem învăța de la cei mici, să facem <<politică altfel>>, raportându-ne tocmai la necesitățile din școli.

<<Școala altfel>> nu se reduce la expoziții și spectacole, ci implică un concept mai larg, așteptat și dorit de toată lumea: o altfel de educație, mai aproape de cerințele și nevoile actuale. Nu poți pretinde să faci <<școală altfel>> fără să schimbi și modul de abordare politică.

Până când să mai plătească părinții zugrăvirea școlii sau a grădiniței? De ce tot ei trebuie să suporte din buzunarul propriu igienizarea claselor, schimbarea pardoselilor și procurarea materialelor didactice, de la ascuțitori și creioane colorate și până la table de scris inteligente?

Când va dispărea din școli plata <<adiționalelor>>? Vor reuși toți să achite costurile uriașe de la programele <<after school>>, pentru că nu au cu cine să-și lase copiii acasă?

Sunt întrebări la care răspunsurile nu mai pot aștepta, dacă ne pasă de viitorul copiilor noștri. De la etapa <<școala altfel>> trebuie să mergem mai departe, la ”politică altfel”, pe care să o punem cât mai repede în Mișcare. Altfel, vom suporta încă patru ani tot felul de <<adiționale>>”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *