”Timişoara are nevoie de ordine!”, declară Florin Bîrsăşteanu, preşedinte al PSD Timişoara

Florin Birsasteanu

– Domnule Bîrsăşteanu, aţi luat atitudine faţă de câteva probleme cu care se confruntă timişorenii, una ar fi legată de hoţii de buzunare…
– Prezenţa unor indivizi care intimidează deopotrivă bătrâni şi copii în mijloacele de transport în comun este un fapt extrem de grav, este o ameninţare la adresa siguranţei cetăţeanului. În Timişoara anului 2016 este inadmisibil să ne confruntăm cu o astfel de problemă. Simpla existenţă a unor găşti de infractori care acţionează fără jenă în tramvaie, troleibuze sau autobuze denotă un lucru extrem de grav, arată lipsa de preocupare a executivului primăriei, a autorităţilor pentru binele timişorenilor, pentru confortul şi siguranţa lor. Timişoara are nevoie de ordine, de siguranţă, de o poliţie care să lucreze în folosul cetăţenilor oneşti din acest oraş. Hoţii trebuie să ajungă acolo unde le este locul – pe strada Popa Şapcă, astfel ca oamenii cinstiţi să circule fără spaimă oriunde vor.

– Spuneţi că Timişoara are nevoie de ordine…
– Da. Vreau pentru Timişoara ordine. Ordinea presupune ca fiecare să-şi ştie locul: şoferii să parcheze acolo unde sunt locuri de parcare, nu pe pistele de biciclete sau pe spaţiul verde, bicicliştii să circule pe piste sau pe carosabil, să respecte regulile de circulaţie, să aibă respect pentru pietoni, pietonii să aibă la rândul lor respect pentru şoferi şi biciclişti. Evident că pentru asta este nevoie ca şoferii să aibă unde parca, adică primăria să le pună la dispoziţie parcări, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Bicicliştii nu au nevoie de interdicţii, au nevoie de susţinere şi încurajare pentru că ei aduc un dublu serviciu: fac sport şi protejează mediul în acelaşi timp. Pietonii trebuie să aibă trotuare ca-n palmă şi să folosească mijloacele publice de transport cu încredere şi cu beneficii de cost redus şi timp bun de deplasare, iar astăzi nu se poate spune că au parte de aceste lucruri. Din păcate, şi pietonii, şi bicicliştii, dar şi şoferii au parte de haos. Străzi dublu semnalizate cu semne de circulaţie, marcaje sau semafoare, interdicţii peste interdicţii, devieri, schimbări de sens, piste neterminate, trotuare abrupte, Timişoara aflându-se într-o debandadă totală. Este nevoie de ordine!

– Cine trebuie să facă ordine?
– Prima obligaţie este a primarului. Acesta trebuie să-i asculte pe oameni şi să găsească soluţii la problemele lor. Chiar şi în cazurile în care nu poate rezolva problema în mod direct, acesta trebuie să aducă la aceeaşi masă toate instituţiile care au atribuţii pe linie de siguranţă şi disciplină şi să impună luarea unor măsuri. Primarul nu poate sta deoparte şi nu poate invoca lipsa de competenţe în astfel de situaţii. Primarul dă tonul. Este cazul să o facă ! Eu, Florin Bîrsăşteanu, vreau respect pentru locuitorii acestui oraş, vreau respect pentru Timişoara. Avem nevoie de Timişoara sănătoasă!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *