Marile staţiuni de schi ale Europei și-au majorat prețurile. În Zermatt, Elveția, creșterea este de 25 la sută!

Marile staţiuni de schi ale Europei și-au majorat prețurile. În Zermatt, Elveția, creșterea este de 25 la sută!

Marile staţiuni de schi ale Europei și-au majorat prețurile. În Zermatt, Elveția, creșterea este de 25 la sută!

Peste 20 dintre cele mai importante staţiuni de schi din Europa şi-au majorat preţurile cu cel puţin 10% pentru această iarnă, sporind problemele cu care se confruntă iubitorii de zăpadă după două sezoane serios afectate de pandemie, scrie Bloomberg.

În Alpi, staţiunea franceză Avo­riaz a majorat preţurile permiselor de schi pentru prima dată în ultimii doi ani. În Val Thorens, o altă destinaţie franceză, încălzirea skilifturilor se opreşte automat când se deschid uşile. Lifturile din Saas-Fee, Elveţia, au viteze reduse pentru a economisi energie.

CITEȘTE ȘI: E defecțiune! Fără apă caldă și căldură pe mai multe străzi din nordul Timișoarei

Preţurile sunt în creştere în în­treaga Europă. O săptămână în staţi­unea elveţiană Zermatt costă acum 1.367 de lire pe persoană, cu 25% mai mult decât anul trecut. În Franţa, Val Thorens şi Meribel au majorat preţu­rile cu aproximativ 15%. Şi Bansko din Bulgaria a majorat preţurile.

Şi totuşi, rezervările turiştilor bri­tanici pentru vacanţe la schi înregis­traseră o creştere de 35% până la finalul lunii noiembrie comparativ cu 2019. Cererea este ridicată deşi lira slăbită, criza energiei din Europa şi temerile privitoare la schimbările climatice înseamnă că pachetele sunt cu aproximativ 25% mai scumpe faţă de nivelurile de dinaintea pandemiei.

„Inflaţia a adus clar scumpiri, însă pentru schiorii pasionaţi călăto­ria anuală pentru schi este o vacanţă non-negociabilă“, arată Richard Sinclair, CEO al tour operatorului SNO.

Cererea de vacanţe la schi este în continuare solidă şi în Europa, euro­penii scurtându-şi călătoriile pentru a face economii, dar nerenunţând cu totul la schi, relevă un sondaj realizat recent în rândul a 3,000 de persoane pentru asociaţiile de turism de iarnă din Austria, Germania şi Elveţia.

O mare parte a entuziasmului britanic are legătură cu rezervăriile timpurii din 2022, după ce pandemia a dat peste cap planurile oamenilor doi ani la rând.

„A fost cea mai bună perioadă de early booking pe care am văzut-o în 20 de ani“, arată Diane Palumbo, director de marketing la Skiworld, cel mai mare tour operator indepen­dent de schi al Marii Britanii.

Din cauza nesiguranţei legate de evoluţia monedelor, cererea de pa­chete all inclusive a crescut.

Cota acestor rezervări a crescut la 30% în acest sezon, de la doar 10% înainte de pandemie, potrivit SNO.

Şi totuşi, mulţi nu îşi vor permite să meargă la schi în acest an. Wasteland Travel, care operează vacanţe pentru grupuri de studenţi, arată că cererea în rândul acestora este cu 10% sub aşteptări.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *