Mariana, ”mi amor”! Telenovelă româno-iberică la Becicherecu Mic

spaniol becicherec

O adevărată telenovelă, începută la Valencia, continuă pe meleagurile timișene, unde protagonistul acesteia a regăsit tipicul satelor spaniole de pe vremea generalului Franco.

spaniol becicherec1Povestea de dragoste începe în marele oraș de la Marea Mediterană, unde Mariana, o româncă originară din Orăștie, și-a găsit de lucru pentru a-și putea ține copiii la facultate în Timișoara. Salvador, rămas văduv, o cunoaște pe femeie în casa fratelui său, unde aceasta lucrează ca menajeră și se îndrăgostește nebunește de ea.

CITEŞTE ŞI:
Domnișoara Pogány de pe meleaguri timișene. Iubita lui Brâncuși, muză pentru un sculptor local

După o curte asiduă, Mariana răspunde cu aceeași monedă sentimentelor înflăcărate ale spaniolului. Viața nu e întotdeauna roz, dar, după mai multe peripeții, noua familie ajunge în comuna Becicherecu Mic. ”Mă simt ca în satul copilăriei mele: fără apă potabilă, asfalt la stradă și canalizare. Văd căruțe cu cai, ca și cea a tatăl meu. Așa era în El Perello, unde am crescut”, spune ibericul.

Salvatorul… Salvador

spaniol becicherec2Salvador Peris-Perez s-a născut în primii ani ai dictaturii lui Francisco Franco, care s-a aflat la cârma Spaniei din 1939 și până la moartea sa, în 1975. ”M-am născut în satul El Perello, iar la 15 ani, vindeam portocale. Am făcut armata – care era obligatorie pe vremea lui Franco – doi ani în Africa de Nord în Melilia (Melilla), ținut spaniol.

În timpul acesteia am lucrat pe ambulanță. După aceea, am petrecut un an acasă, apoi am lucrat patru ani ca infirmier în Anglia, lângă Londra. Atunci m-am căsătorit pentru prima dată cu o englezoaică cu care am doi copii, un băiat și o fată. Prima căsnicie a durat patru ani, după care a urmat cea de-a doua, tot cu o englezoaică, mutându-ne ulterior în Spania.

Am rămas văduv la câteva zile după ce Mariana, cea de-a treia soție, a ajuns la Valencia. Dragostea vorbește cu inima, nu cu capul”, spune Salvador, acum în vârstă de 72 de ani.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE JOI, 3 septembrie, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *