Maria Grapini intervine în cazul critic al stomatologului timișorean! Ce i-a scris ministrului Sănătăţii

Europarlamentarul Maria Grapini i-a scris ministrului Sănătății, Sorina Pintea, solicitându-i sprijin în rezolvarea situației extreme a medicului stomatolog timişorean Mihaela Cuțui, care a anunțat recent că intră în greva foamei.

Maria Grapini a fost solicitată de către medicii stomatologi din Timișoara pentru cercetarea conflictului creat de Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș.

“În urma scrisorii deschise a doamnei dr. Mihaela Cuțui, solicit o analiză a situației create de modificările legislative ale actualei conduceri a Colegiului Medicilor Stomatologi din România.
Astăzi, 18 septembrie 2019, Dr. Mihaela Cuțui, medic stomatolog cu practică publică în jud Timiș, membră in Adunarea Generală Teritorială a Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș, a anunțat că intră în greva foamei din cauza acestor modificări legislative, pe care le consideră nestatutare si ilegale, care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni, în scopul centralizării puterii în mâna unui grup de persoane din actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Mai mult decât atât, doamna doctor Mihaela Cuțui acuză că a făcut cunoscut de-a lungul a peste un an si jumătate toate încălcările repetate ale legii, precum și modificarea unor regulamente interioare care încalcă legile de referință fără să fi primit vreo reacție in spiritul legii din partea Ministerului Sănătății”, i-a scris europarlamentarul ministrului Sănătății.

Maria Grapini îi solicită Sorinei Pintea o analiză rapidă a conflictului creat, respectiv a posibilelor încălcări ale legii din partea actualei conduceri a Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Europarlamentarul a mai transmis faptul că reacția ministrului Sănătății a fost rapidă: “Vreau să-i multumesc public doamnei ministru, Sorina Pintea! Felicit medicii din Timișoara care și-au asumat rezolvarea problemelor, protestând până la declanșarea variantei extreme: greva foamei!”, a conchis Maria Grapini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Maria Grapini intervine în cazul critic al stomatologului timișorean! Ce i-a scris ministrului Sănătăţii

Lasă un răspuns