Alertă în Timiș! Mistreţi suspecţi de pestă, depistaţi la graniţă, în cătarea puştii. „Luptăm cu armele noastre!”

mistreti 3

S-a dat alarma în județul Timiș după ce un focar de pestă porcină a fost descoperit la 10 kilometri de graniță, în Serbia. Distanța între zona unde s-au găsit porci bolnavi și două localități din Timiș face ca posibilitatea transmiterii bolii să fie luată în calcul.

CITEȘTE ȘI: Angajatele unui creșe din Timișoara, obligate să plimbe pungile cu gunoi prin oraș

Cele două localități timișene aflate aproape de focarul de pestă porcină din Serbia sunt Iohanisfeld și Otelec. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Timiș au realizat o inventariere a suinelor de pe raza celor două localități și au atenționat instituțiile abilitate să ia măsuri în cazul izbucnirii unei epidemii.

Potrivit directorului adjunct al DSVSA Timiş, Sabin Lifa, alte măsuri au fost luate în ceea ce priveşte porcii mistreţi, care pot aduce boala pe teritoriul ţării noastre: „Cu ajutorul Poliţiei de Frontieră, a fost supravegheată mişcarea mistreţilor din teritoriu şi, prin teledetecţie, exemplarele care au ajuns la graniţă. Am solicitat reprezentanţilor fondurilor de vânătoare din Gaiu Mic şi Jamu Mare intensificarea vânătorii. Luptăm cu armele noastre”.

Potrivit unor informaţii neoficiale, mai multe turme de mistreţi au intrat în cătarea vănătorilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns