Angajatele unui creșe din Timișoara, obligate să plimbe pungile cu gunoi prin oraș

cresa dumbrava lat

Creșa de pe Calea Aradului nr. 38, “Dumbrava Minunată”, despre care v-am relatat în luna iulie că i-a fost suspendată activitatea de către Direcția de Sănătate Publică Timiș, a rămas închisă.

De altfel, cele trei apartamente de la parterul blocului respectiv nici nu aveau cum funcționa ca o creșă, din moment ce nu erau respectate unele condiții obligatorii impuse de lege: nu există acces separat, ci comun cu cel al locatarilor, nu există ieșiri pentru situații de urgență, nu există contract între creșă și societatea de colectare a deșeurilor menajere.

CITEȘTE ȘI: Vremea se răceşte brusc! Temperaturile ajung şi la 5 grade în Banat

Toate aceste aspecte i-au fost aduse la cunoștință, încă din luna noiembrie 2018, fostei șefe a Serviciului Public Creșe, Patricia Chelbu-Goje, de către reprezentanții asociației de proprietari din bloc, însă aceasta i-a tratat cu “indiferență și dispreț”. Am citat dintr-o sesizare trimisă pe adresa redacției de către cetățenii respectivi, în care se mai arată și următoarele: “La nemulțumirile exprimate de membri ai asociațiilor de proprietari din zonă că angajați ai creșei au fost surprinși aruncând resturi menajere de catering și pungi pline cu scutece de unică folosință în pubelele asociațiilor, d-na Adina Vasilica Paveliuc, directoarea creșei, a dat un răspuns uimitor și totodată umilitor la adresa subalternelor ei: zilnic toate angajatele creșei își împart între ele pungile cu deșeurile menajere și atunci când pleacă de la serviciu le iau și le duc la pubelele de acasă, chiar dacă, locuind în alte cartiere, sunt nevoite să străbată întregul oraș cu mijloacele de transport în comun”.

gunoi crese

Am auzit și văzut multe de când scriem despre neregulile și ilegalitățile din Primăria Timișoara, dar o asemenea tâmpenie le întrece pe toate! Așa se întâmplă când faci angajări pe pile, ajunge în funcție de conducere un asemenea personaj, în stare să ia decizii manageriale de mirul lumii… Aspectele halucinante relatate de locatarii vecini ai fostei creșe se coroborează cu poze pe care le-am primit din interior, cu pungile de gunoi așezate în plase de cumpărături și pregătite să fie plimbate de fiecare angajată prin tot orașul până să fie aruncate la tomberoanele de la locuințele acestora. De exemplu, într-un memoriu adresat în 7 martie primarului Nicolae Robu – la care n-a primit un răspuns nici până astăzi! – o fostă îngrijitoare din această creșă, doamna Maria Zamfir, dată afară de doamna Adina Vasilica Paveliuc, susține același lucru: “Reclam faptul că în fiecare zi trebuia să car saci de gunoi rămași în creșă, pot demonstra prin poze acest lucru”.

Una dintre pozele menționate de doamna Zamfir am atașat-o acestui articol. Acest aspect halucinant nu este singurul prezentat în memoriul adresat primarului de fosta angajată a Serviciului Public Creșe. Citiți și vă cruciți: “(…) mă punea (n.r. – directoarea Adina Vasilica Paveliuc) să strâng cu șervețelul de pe gresie firele de păr care îi cădeau dânsei din cap (…) Se mânjea intenționat mobilierul în zone greu accesibile cu grăsimea din mâncarea copiilor, apoi eram chemată să șterg. Mă punea să aspir de cel puțin 5 ori în tura mea”.

Am sunat, ieri, la Serviciul Public Creșe, i-am explicat directoarei serviciului, doamna Simona Munteanu, faptul că vom publica un articol în care va fi protagonistă doamna Paveliuc – acum directoare la creșa de pe Strada Independenței nr. 18 -, și am rugat-o să ne faciliteze comunicarea cu dumneaei. Doamna Munteanu ne-a spus că subalterna dânsei se află în concediu medical, dar că îi va transmite numărul nostru de telefon, pentru a ne oferi un punct de vedere înainte de publicarea articolului. N-am primit nici un telefon din partea doamnei Paveliuc.

Încheiem articolul cu o altă mărturie, venită de această dată din partea unei timișorence care a avut copilul la creșa “Dumbrava Minunată”: “Am avut mezina la <<Dumbrava Minunată>> timp de 6 luni. Au fost cele mai cumplite 6 luni din viața mea, zbătându-mă să o transfer unde o și înscrisesem (pe Brândușei, unde era și soră-sa), dar din lipsa de locuri, a fost repartizată pe Aradului. Doamne-ajută că au închis focarul de infecție, cu toate că îmi pare rău de suflețelele rămase fără loc la creșă”.

În viitoarea Capitală Culturală Europeană, oamenii au ajuns să se bucure că se închide o creșă pericol public, nu că se inaugurează altele noi. E în regulă, suntem pe drumul cel bun…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Angajatele unui creșe din Timișoara, obligate să plimbe pungile cu gunoi prin oraș

 1. Doamna Zamfir a dislocat mâna unei fetițe de pe calea aradului si doamna Paveliuc foarte greu a reușit cu părinții fetiței sa nu faca scandal.Rușine doamnei Zamfir..Este un JEG de om.

 2. Personalul de acolo era de nota 10! Domnisoara asistenta,doamnele educatoare si ingrijitoarele jos palaria! Si treaba cu focar de infectie e o minciuna,era foarte curat si totul ordonat!

 3. Faptul ca sa dislocat mână fetiței este tot o problemă a angajaților facute aiurea ls Serviciul Public Creste,nu doar sefele de cresa au fost angajate pe pile ci si alte angajate ca ingrijitoare si educatoare care habar nu au ce inseamna sa lucreze cu copii.Cat despre dna Paveliuc o prefăcută si un gunoi la fel ca majoritate coordonatoarelor de cresa cu două sau trei exceptii. Am lucrat in cresa 10 ani pana da ne ia primaria si nu s-au întîmplat asemenea lucruri pt ca eram instruite corespunzători ca acum,te intreaba ce mobilier este necesar in clasa in loc sa te întrebe cum se hrănește un copil sau cum dezinfecția obiecte ,cum se schimba un copil etc.

  1. Draga Ramona,
   Tot ce spui tu aici despre doamna Paveliuc este o minciună!!!!Am avut fetița in creșa dansei până când a fost numită altă directoare pe Calea aradului-adriana nemeș.Da,creșa a devenit un focar de infecție de abea după ce doamna paveliuc a fost dusă înapoi pe independenței.

   1. Aloooo! Despre ce focar de infectie vorbiti? Cresa aia era mai curata decat orice spital din Romania! Si cand era.dna Paveliuc si dupa ce a plecat dna Paveliuc! Nu va e rusine sa mintiti asa ? Mai ales daca chiar a-ti avut copilul in cresa.

 4. numai minciuni….personal de nota10…disciplina si nici pomeneală de mizerie…despre ce vb?…sg mea problema era faptul că era situată intr un bloc…dar toate celelalte plusuri mai facut sa nu mai vad asta ca pe o mare problemă.Au plimbat copii acestei creșe intr un interval scurt de timp in nu mai putin de 4 alte creșe….asta nu mi se pare normal.

Lasă un răspuns