Centrul Oncogen din Timișoara, luat ca model în străinătate

oncogen 5

Succesul de care se bucură Centrul Oncogen din Timişoara este recunoscut şi pe plan internaţional. Nu cu mult timp în urmă, unitatea a fost vizitată de mai mulţi ambasadori şi iată că impresiile favorabile exprimate de acestea se materializează şi în acţiuni concrete.

CITEȘTE ȘI: Peste centura de sud a Timișoarei s-a așternut discreția

Astfel, Ambasada Indoneziei, împreună cu Camera de Comerţ a României, au transmis Centrului Oncogen o invitaţie de participare la un forum de afaceri, la Bucureşti, unde se va discuta despre întărirea cooperării bilaterale. Mai exact, autorităţile indoneziene intenţionează că construiască un institut pentru cercetarea cancerului asemănător cu Centrul Oncogen din Timişoara.

Pentru aceasta, este nevoie de acordul de colaborare şi asistenţă ştiinţifică al Oncogen, aspect care se va concretiza, în mod evident, în contracte benefice pentru centrul timişorean şi economia locală.

„Intrarea pe piaţa europeană a investitorilor asiatici prin intermediul Oncogen este o oportunitate extraordinară pentru noi. Iată că vizita efectuată nu a fost o simplă formalitate. Suntem singurul centru din ţară cu care aceşti investitori doresc să colaboreze, deşi au vizitat şi unităţile din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi”, a declarat Virgil Păunescu, coordonatorul centrului timişoean. Potrivit acestuia, încă doi ambasadori sunt interesaţi de a pătrunde pe piaţa europeană şi a dezvolta colaborarea ştiinţifică prin intermediul Oncogen.

Centrul de la Timişoara desfăşoară activităţi de diagnosticare şi tratare a bolilor canceroase, pentru a descoperi noi metode de tratament antitumoral.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns