Medic din Timișoara, în greva foamei

minister 2

Cercetată disciplinar după ce a vorbit în spaţiul public despre corupţie şi abuzuri în sistem, Mihaela Cuţui va protesta începând de miercuri în fața Ministerului Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Firme din Timișoara sancţionate dur de poliţiştii locali

Medicul stomatolog timișorean Mihaela Cuţui va intra, începând de miercuri, în greva foamei, protestul său urmând să aibă loc la București, în faţa Ministerului Sănătăţii. Cercetată disciplinar după ce a vorbit în spaţiul public despre corupţie şi abuzuri în sistem, Mihaela Cuțui a ales această formă de manifestare după ce demersurile sale anterioare vizând corectarea abuzurilor şi ilegalităţilor pe care le-a sesizat au rămas fără ecou.

Dezvăluirile sale privind doctorul străin Adi Ammar au ridicat suspiciunea că în țara noastră ar exista o reţea care facilitează înscrierea medicilor din spaţiul non-UE în România, care după trei ani de figuraţie în Colegiul Medicilor Stomatologi pleacă în spaţiul european. Ulterior, susține medicul timișorean, au avut loc mai multe modificări ale normelor interne ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

”Am făcut sesizări la DIICOT, DNA și Parchet. Atât eu cât și colegii suntem hărțuiți de conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi din România, după ce am dezvăluit presei cazul medicului străin, din spațiu non-UE, Adi Ammar, care, deşi nu ştia română, a primit atestat de cunoaştere a limbii, act obligatoriu pentru dreptul de practică, și care a dorit să profeseze în Timișoara, însă a fost respins deoarece nu putea comunica decât în limba franceză. Au urmat încălcări grave ale legii de către actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi din România, care a făcut modificări legislative nestatutare și ilegale ce au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni în scopul centralizării puterii în mâna unui grup de persoane care au confiscat acest Colegiu condus de președinta Ecaterina Ionescu. Am epuizat toate căile de atac și de informare către autoritățile statului român și începând cu data de 18 septembrie intru în greva foamei în fața Ministerului Sănătății până la rezolvarea revendicărilor”, ne-a declarat, ieri, Mihaela Cuţui.

Ulterior, întreg Biroul Executiv (BEX) al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș a fost chemat în Comisia de Disciplină de la București.

”O susținem pe colega noastră și toate revendicările protestului. Cei de la București au modificat toată legislația în favoarea lor pentru a beneficia în continuare de indemnizații imense. Toți membrii BEX au fost chemați în comisia de disciplină, încercându-se în acest fel oprirea candidaturilor noastre la viitoarele alegeri din cadrul Colegiului, care vor avea loc în luna noiembrie”, a precizat dr. Delia Barbu, președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi Timiș.

Mai multe amănunte despre acest subiect, dar și alte știri importante, aflați din ediția tipărită a cotidianului Renașterea bănățeană din 18 septembrie 2019. 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns