Maria Grapini, atac dur la medicul Cristian Oancea, într-o scrisoare publică trimisă ministrului Tătaru

maria grapini 11

Europarlamentarul Maria Grapini i-a trimis o scrisoare publică ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, în care îl atacă dur pe medicul Cristian Oancea, şeful Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara. Redăm integral textul scrisorii: 

 

 „Către Ministerul Sănătății,

 În atenția Domnului Nelu Tătaru, Ministru,

Stimate Domnule Ministru,

 

În calitate de cetățean  român, locuitor al Timișoarei, dar și de europarlamentar, vă rog să analizați urgent comportamentul public al managerului Dr. Cristian Oancea de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara, precum și situația din spital.

Acest medic își permite să se adreseze public, într-un mod jignitor, față de cetățeni încălcând, pe lângă deontologia profesională și drepturile constituționale ale pacienților.

A fost numit în funcție din motive neclare (când fostul manager înregistrase cele mai bune rezultate pe țară în gestionarea crizei COVID-19) și la scurt timp a făcut o declarație uluitoare, precizând că așteaptă pacienții la spital cu lumânări!

Mai mult, în 8 octombrie a continuat cu altă declarație scandaloasă în sensul în care scepticii să nu mai vină la spital, dacă se infectează, spunând:

„Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?”

CITEŞTE ŞI: Guvernul a decis: Toți românii vor suporta testele pentru Covid făcute de companii angajaților

Dacă un manager de spital se exprimă public în acest mod , dați-mi voie să am mari rezerve că poate trata și rezolva problemele interne legate de pacienți în mod corect, uman și cu maxim profesionalism.

Domnule Ministru,

În situația de criză prin care trece România, consider total neadecvat comportamentul managerului celui mai important spital pentru criza COVID- 19 din Timișoara și vă cer demiterea managerului Dr. Cristian Oancea, plătit din banii contribuabililor.

Dacă dorește să selecteze pacienții după optimism sau scepticism, are libertatea să-și facă propria clinică pe care să o conducă în acest mod lipsit de deontologie.

Aștept răspunsul dumneavoastră cu mare interes.

 

Cu stimă,

Europarlamentar Maria Grapini „


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Maria Grapini, atac dur la medicul Cristian Oancea, într-o scrisoare publică trimisă ministrului Tătaru

 1. Hai sictir javra agramata!!

  Iau uite ce declara dr Arafat dar tu nu bagi de seama asta!?!?? ”Raed Arafat: S-ar putea să alegem cine intră în ATI sau nu”
  Ceea ce a declarat doctorul Cristian Oancea a fost purul afdevar, si sunt convins ca asa gandeste majoritatea celor care gandesc!! Doar voi si CCR-ul, si dementa de Avocat al Poporului sunteti pe alta lume!!
  Mi-as dori sa va inbolnaviti si voi si sa fie nevoie sa se faca trierea pt internarea la ATI, vedem daca mai comentati ceva!!
  Dar sigur, voi fiind peroane publice cu imunitate, nu va puteti imbolnavi, iar daca se intampla asta sigur ca pt voi se vor gasi locuri si aparate ca sa va tina in viata.

 2. dăte dreacului moldoveancă analfabetă si hoată .doctorul oancea are dretate. poti să dai din gură cît vrei bănătenii te stiu cine esti

 3. Această doamnă Europarlamentară se revoltă grozav dar uită din păcate că este și limbajul folosit de ea cînd mai scoate cîte o perlă inteligentă de care ne-am cam săturat!!!!

 4. Grapini, ca doamna mi e greu sa scriu !
  Esti vai si amar.
  E normal ca cei care au facut rau altor oameni, prin atitudinea si comportamentul lor prostesc si rauvoitor sa sufere consecințele!
  Ai fost dobitoc si criminal, prin răspîndirea virusului, e normal sa fii îngrijit după cei nevinovati !
  Dacă mai apuci !
  Halal parlamentar sau ce esti !

 5. DR Oancea sa nu uite de juramantul LUI HIPOCRATE -juramant care nu-i da voie sa spuna pe cine trateaza sau pe cine nu , despre ce discutam , vorbim in vag ,

 6. Este un mod ,poate puțin mai dur al dr.Oancea de a atrage atenția neîcrezătorilor la cât de gravă este situația.
  Cei care respectăm regulile bineînteles că suntem revoltați.
  Dr.Oancea este un profesionist indiferent de partidul politic din care face parte.
  Sănătate multă tuturor !

Lasă un răspuns