Guvernul a decis: Toți românii vor suporta testele pentru Covid făcute de companii angajaților

Florin Cîțu, eliminat complet de pe scena politică. Va pierde și funcția de președinte al Senatului (surse)

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern, că testele pentru Covid făcute angajaților și suportate până acum de angajatori vor fi fi trecute la cheltuieli deductibile și transferate către stat.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern, o ordonață de urgență care prevede mai multe înlesniri și scutiri acordate companiilor.

„Având în vedere că se apropie 25 octombrie, venim cu o completare și cu o înlesnire la plata pentru obligațiile bugetare restante după data declarării stării de urgență, administrată de organul fiscal central. Este vorba de o procedură simplificată de acordare a unei eșalonări de plată pentru o perioadă de 12 luni pentru obligațiile fiscale-bugetare care au fost acumulate în perioada de la începutul stării de urgență până la 25 octombrie”, a spus Florin Cîțu.

Conform acestuia, de această facilitate pot beneficia toți contribuabilii.

„Condiții: Contribuabilul trebuie să depună o cerere până la data de 15 decembrie 2020 inclusiv, la cerere poate atașa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare, să nu înregistreze obligații restante la data declarării stării de urgență, să nu se afle în procedură de insolvență, să nu se afle în dizolvare, să aibă depuse toate declarațiile fiscale”, a mai spus ministrul, conform stiripesurse.ro.

Potrivit acestuia, ordonanța este în dezbatere publică până la următoarea ședință de Guvern.

O altă prevedere vizează scutirea de la plata impozitului specific a firmelor din domeniul HoReCa pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020.

De asemenea, testele pentru Covid făcute angajaților vor deveni cheltuieli deductibile.

„Reglementarea pe care o propunem introduce în Codul Fiscal categoria de venituri din salarii și asimilate salariilor neimpozabile, și care nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator pentru efectuarea testelor Covid-19 pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor. Pe de altă parte se propune introducerea acestor cheltuieli la categoria cheltuielilor deductibile la stabilirea venitului anual determinat în sistem real a contravalorii testelor pentru Covid. Pe scurt, acest cost nu mai rămâne în sarcina angajatorului, va fi transferat către stat, va fi suportat indirect de stat”, a mai precizat Florin Cîțu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Guvernul a decis: Toți românii vor suporta testele pentru Covid făcute de companii angajaților

  1. Sa nu încărcați prea mult multinationalele, sa le reduceti profitul, dragii de ei !
    Ani la rind au scos profitul din țară, prin inginerii financiare acceptate de guvernanți, iar acum plătim toti ca sa poata ei sa faca in continuare același lucru !
    Al cui ministru e domnul ministru ?
    Al țării noastre ?

Lasă un răspuns