Mari probleme pentru un celebru brand de modă. Majoritatea magazinelor din Europa şi Asia va fi închisă

Brandul de modă Forever 21 a solicitat duminică protecţia faţă de creditori conform legii falimentului din Statele Unite, alăturându-se unei liste tot mai mari de retaileri tradiţionali care cad victimă concurenţei comerţului electronic.

CITEȘTE ȘI: Râie și păduchi în unele școli din judeţul Timiş

De la începutul anului 2007, peste 20 de retaileri americani, între care Sears Holdings Corp şi Toys ‘R’ Us, au solicitat intrarea în faliment, tot mai mulţi clienţi fiind atraşi de retaileri precum Amazon.

Forever 21 are active şi datorii suprinse între 1-10 miliarde de dolari, potrivit cererii depuse la Tribunalul pentru Faliment al SUA din districtul Delaware.

Retailerul a anunţat că a obţinut o finanţare de 275 de milioane de dolari din partea creditorilor existenţi, JPMorgan Chase Bank, N.A. ca agent, şi 75 de milioane de dolari sub formă de capital nou din partea TPG Sixth Street Partners şi a unor fonduri afiliate.

Cu ajutorul acestor fonduri, Forever 21 a anunţat că intenţionează să îşi continue activitatea în mod normal şi să se concentreze pe operaţiunile sale profitabile.

Între timp, compania intenţionează să închidă majoritatea magazinelor din Asia şi Europa, urmând să le menţină pe cele din Mexic şi America Latină.

Fondată în 1984, Forever 21 are 815 magazine, în 57 de ţări. Săptămână trecută, compania a anunţat că se va retrage din Japonia şi va închide toate cele 14 magazinele din această ţară până la sfârşitul lunii octombrie.

Kirkland & Ellis este consultant juridic, Alvarez & Marsal acordă consultanţă pentru restructurare, iar Lazard acţionează ca bancă de investiţii pentru Forever 21.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns