Marea Britanie impune înghețarea activelor lui Abramovici și ale șefului Rosneft, Sechin

Marea Britanie impune înghețarea activelor lui Abramovici și ale șefului Rosneft, Sechin

Marea Britanie a anunțat joi că a impus înghețarea activelor proprietarului clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici (foto), și ale lui Igor Sechin, directorul general al grupului petrolier rus Rosneft, precum și ale altor cinci oligarhi ruși, anunță Reuters.

În total, Marea Britanie a declarat că cele șapte personaje adăugate pe lista de sancțiuni din cauza legăturilor lor cu președintele rus Vladimir Putin aveau o avere colectivă de 19,74 miliarde de dolari.

„Nu pot exista refugii sigure pentru cei care au sprijinit asaltul lui Putin asupra Ucrainei”, a declarat premierul britanic Boris Johnson. „Sancțiunile de astăzi sunt cel mai recent pas în sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru poporul ucrainean. Vom fi necruțători în urmărirea celor care permit uciderea civililor, distrugerea spitalelor și ocuparea ilegală a aliaților suverani.”

Au existat apeluri din ce în ce mai numeroase din partea legislatorilor britanici pentru a se lua măsuri împotriva lui Abramovici și a altor oligarhi ruși, fiind criticat faptul că guvernul lui Johnson nu se mișcă suficient de repede în comparație cu Uniunea Europeană și Statele Unite.

CITEŞTE ŞI: Isteria s-a încheiat, cozile din benzinării au dispărut. Prețurile la carburanți, joi dimineață, în Timișoara

Ceilalți adăugați pe listă  din Marea Britanie au fost Oleg Deripaska, care are participații în En+ Group, Dmitri Lebedev, președintele Bank Rossiya, Alexei Miller, directorul executiv al companiei energetice Gazprom, și Nikolai Tokarev, președintele companiei rusești de stat de conducte Transneft, conform Mediafax.

Foto: Playtech.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns