Refugiații ucraineni pot câștiga o pâine în Banat

Refugiații ucraineni pot câștiga o pâine în Banat

Refugiații ucraineni au posibiloitatea să se angajaze în România, ca de altfel în tot spațiun Uniunii Europene, iar Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș îi poate ajuta.

Sprijinul constă în informarea şi consilierea profesională, profilarea şi încadrarea în nivelul de ocupabilitate, instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă şi îndrumarea pe parcursul procesului de integrare socio-profesională în cazul în care obțin jobul.

Cetățenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul țării noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 12 luni. Aceștia trebuie doar să se înregistreze la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și au dreptul de a fi angajați în aceleași condiții ca cetățenii români.

Trebuie spus că refugiații din Ucraina pot pot beneficia în țara noastră, prin intermediul agențiilor județene de ocupare, servicii de asistență EURES, care constau în informare, consiliere și mediere pentru cei care caută locuri de muncă în Uniunea Europeană.

CITEŞTE ŞI: Marea Britanie impune înghețarea activelor lui Abramovici și ale șefului Rosneft, Sechin

Aceste servicii se acordă gratuit și constau în furnizarea de date privind piaţa europeana a muncii, informații referitoare la condițiile de lucru și de viață din statele membre ale UE, și prezentarea concretă a posibilităților de angajare la nivel european.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns