Manifestație împotriva avorturilor, la Timișoara

Reprezentanți ai cultelor creștine organizează, sâmbătă, ”Marșul pentru Viață”, acțiune ce militează împotriva avorturilor. Manifestanții pro-viață vor pleca la ora 12 din Parcul ”Carmen Sylva”, către Catedrala Mitropolitană, ultimul popas fiind făcut la Prefectura Timiș. Evenimentul urmărește promovarea familiei creştine tradiţionale şi a darului vieţii umane.

”Marșul pentru Viață” se află la a opta ediție simultană în România și Republica Moldova, fiind caracterizat printr-o creștere spectaculoasă a orașelor organizatoare și a participanților în ultimii ani. După începuturi timide în Timișoara, ca oraș unic din România, la care au participat câteva zeci de persoane în 2008, din 2010 au început să se alieze tot mai multe orașe, ajungând la 138 de orașe organizatoare în 2017 în România și la 149 de orașe în Republica Moldova.

Evenimente similare s-au desfășurat mai ales în Occident, cu mult înaintea celor din România, cu o amploare mărită din cauza legiferării avortului în ultimele trei decenii ale secolului XX. Mesajul principal al organizatorilor din toate orașele mari ale lumii, precum Washington, San Francisco, Paris, Madrid, Roma, Budapesta ș.a. este adresat direct politicienilor, cerându-li-se restricționarea, respectiv interzicerea avortului și protejarea vieții nenăscute.

”Marșul pentru Viață” a devenit astfel o oportunitate unică de conștientizare a direcției greșite în care merge conducerea politică a unei țări, grevând adânc și iremediabil echilibrul socio-demografic al populației. În SUA, parlamentarii pentru viață au devenit majoritari sub regimul lui Donald Trump datorită creșterii uriașe a populației pro-viață sau participante la Marșul din Washington D.C., la care s-a ajuns la cifra de 500.000 de oameni.

”Legea avortului este motorul practicii pruncuciderii într-o țară, ea este cea care pervertește mentalitățile și camuflează crima într-un așa-zis drept al femeii. Organizatorii evenimentului din Timișoara nu îi exonerează pe politicienii români de răspunderea față de avorturi, dimpotrivă, îi cheamă să-și urmeze vocația de creștini și să muncească din greu la îmbunătățirea legislației în sensul eliminării legii avortului și pentru a proteja viața și familia. Dorim legi întru dreptate și adevăr, umane, care să fie folositoare poporului român și nu unei clase din ce în ce mai înguste a societății!”, a precizat preotul Ioan Chișărău, din partea organizatorilor.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Manifestație împotriva avorturilor, la Timișoara

    1. Omul e un mamifer ce se inmulteste cand se simte in siguranta, nu cand marsati voi sau altii. Deci, mars la psd in fata, ca ei ne conduc de 30 de ani. Si, „cultele crestine” ce vand povesti cu d-zei, zei si alte zane, sa faca spitale din banii fraierilor, nu catedrale 😉

Lasă un răspuns