Noi cazuri de gripă în Timiș. Cinci bolnavi, internați la Infecțioase

Numărul timișenilor la care a fost depistat, prin analize de laborator, virusul gripal a ajuns la 19, în acest sezon, conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În momentul de față, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara se află internați cinci pacienți cu gripă.

”Joi seara a fost internat un copil de doi ani care prezenta hipoxie. Se află la Terapie Intensivă pentru că necesită oxigen. La acest compartiment se află, în continuare, în tratament trei pacienți cu gripă, dintre care un copil care a prezentat pneumotorax și a necesitat o intervenție rapidă. De asemenea, pe secție mai avem internat un copil cu gripă”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Potrivit acestuia, mai mulți copii au avut de suferit în ultima vreme ca urmare a contactării unor virusuri. ”Am consultat mai multe cazuri de viroze, însoțite de pareză. Pacienții nu mai aveau forța musculară pentru a putea umbla. Nu se puteau ridica din pat. În prezent, în spital se află un copil de doi ani și jumătate cu encefalită virală, care astăzi, după cinci zile, putem spune că începe să aibă o evoluție bună”, a completat Virgil Musta.

La nivel național, îmbolnăvirile prin infecții respiratorii au fost, în ultima săptămână, cu peste 30 la sută mai multe față de sezonul precedent. Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 1.560, peste două treimi dintre acestea fiind determinate de virusul de tip B.

Deși în zilele următoare primăvara își intră în drepturi, specialiștii avertizează că virusul gripal va mai rămâne activ, iar pericolul de îmbolnăvire va persista până spre sfârșitul lunii viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns