Mamele cu serviciu vor putea ieși mai devreme la pensie

mama pensie

Mamele din România vor putea ieși mai devreme la pensie, dacă Parlamentul va adopta un proiect de lege mai vechi, repus, recent, pe masa de lucru a senatorilor.

Propunerea legislativă reprezintă o completare a articolului 55 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice stabileşte posibilitatea scăderii vârstei de pensionare a femeilor cu câte doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin până la vârsta de 10 ani, cu condiția de a avea stagiul de cotizare complet, respectiv 35 de ani de vechime în muncă.

Proiectul se află în dezbatere publică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mamele cu serviciu vor putea ieși mai devreme la pensie

  1. Daca nu se aproba acest proiect si se aproba pensiile speciale la „alesii” tarii inseamna ca sunteti acolo degeaba. Toti se gandesc la iei, acest proiect e un test pentru cei din parlament. Ganditi cum este o mama, cum a trait si a muncit ea. Toata lumea zice de salarii la profesori… (cei care au 62 zile concediu pe an) la parlamentari care au 3 luni vacanta pe an (cu indemnizatii si pensii speciale). Cum ati marit salariile la bugetari, pentru care cred trebuiau marite dat sunt o gramada de indivizi care merg la servici si semneaza condica si iau 3 sau 4 mii lei. Altii care lucreaza la privat iau 1400 lei si muncesc cu camerele de vedere pe ei, sa nu-si traga sufletul. Este prea mare diferenta de salarizare si munca in sine. Am tot respectul pentru medici si meritau salariile care le au , dar totusi majoritatea nu au renuntat la plicul cu bani.Si nu toti bugetarii merita cresteri de salariu. Daca totusi aprobati proiectul pentru mamele cu copii ganditi-va bine ca toate mamele au crescut copii ( si cele cu 1 sau 2 nu numai de la 3 in sus). Incercati sa fiti oameni cu suflet si ganditi cu inima. Speram sa nu ne dazamagiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *