Creșă nouă într-o comună din apropierea Timișoarei

hildan 1

Într-o comună timișeană, o persoană din zece nu are încă buletin. Este vorba de cei aproximativ de 300 de copii cu vârste până în 14 ani care trăiesc în Becicherecu Mic, iar numărul acestora ar putea crește în următorii ani ca urmare a distanței reduse ce desparte localitatea de Capitala Banatului și care face posibilă naveta tinerilor părinți.

Este motivul pentru care autoritățile locale fac demersuri pentru înființarea unei creșe cu o capacitate de aproximativ 40 de locuri.

”La școală sunt înscriși 197 de elevi în ciclurile primar și gimnazial. La grădiniță, avem 69 de preșcolari, iar 24 de micuți nu au împlinit încă vârsta de trei ani.

De asemenea, sunt câteva situații în care părinții copiilor au în acte domiciliul stabil în Timișoara. Intenționăm să depunem pe GAL (Grupul de Acțiune Locală – n.r) Triplex Confinium de la Sânnicolau Mare un proiect pentru construirea unei creșe și reabilitarea unui corp din clădirea școlii unde dorim să mutăm grădinița”, a declarat secretarul primăriei, Alin Hîldan (foto).

Potrivit acestuia, autoritățile locale doresc să alăture într-un spațiu de aproximativ 6.000 de metri pătrați atât activitatea antepreșcolară, cât și cea preșcolară și școlară.

Totodată, acesta a precizat că în cazul în care proiectul primește finanțare și va fi materializat, clădirea în care funcționează grădinița în momentul de față va fi folosită pentru desfășurarea activității altor instituții, ca de exemplu serviciul de evidență a persoanelor și poliția locală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *