Majoritatea caselor dintr-un sat timișean nu au proprietar. Care este motivul

sacosu mare

Majoritatea caselor dintr-un sat timișean nu au proprietar. Costurile mari solicitate de întocmirea actelor depășesc valoarea imobilelor, astfel că oamenii aleg să fie posesori ai unor bunuri ce le-au aparținut stră-străbunicilor decedați.

Este și cazul locuitorilor din Sacoșu Mare, unde pentru o casă veche cu teren, prețul solicitat este de 80.000 de lei, echivalentul a… 100 de câini din rasa ciobănesc mioritic cu 800 de lei bucata.

”În sat, cei mai mulți nu au acte de proprietate. Excepție fac doar câteva locuințe nou-construite. Majoritatea locuitorilor au acte ale strămoșilor lor și plătesc impozit pe bunul pe care îl dețin. Terenurile sunt înregistrate prin declarații în registrul agicol. Cărțile funciare sunt rare pentru că fără un act de moștenire sau un contract de vânzare-cumpărare nu poți să fii proprietar. În plus, în multe cazuri, actele costă mai mult decât casa”, spune primarul comunei Darova – de care aparține Sacoșu Mare -, Sorin Tilihoi.

În localitate, există 300 de gospodării și figurează 800 de persoane, însă majoritatea tinerilor sunt plecați la muncă în străinătate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns