Mai puţine accidente de muncă în Timiş

kasai

Sectorul construcţiilor cunoaşte o efervescenţă de nedescris în judeţul Timiş. Se ridică locuinţe peste locuinţe, clădiri peste clădiri, cu destinaţii dintre cele mai diverse. Criza forţei de muncă este bine cunoscută în acest sector, unde sunt aduşi muncitori inclusiv din străinătate, pentru a duce la bun sfârşit proiectele imobiliare.

CITEȘTE ȘI: Anunţ oficial despre coronavirus: Toate testele efectuate până acum în România sunt negative

in acest motiv, unii angajatori au neglijat problema instruirii şi securităţii în muncă, fapt care a generat, în trecut, multe accidente de muncă. Din aceste motive, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş a demarat campanii pentru conştientizarea pericolelor care decurg din ignorarea instructajului şi a securităţii muncii.

Rezultatele nu au întârziat să apară şi, cu toate că s-a construit mai mult, numărul accidentelor mortale de muncă a scăzut. Astfel, dacă în 2018 au existat 41 de astfel de tragedii, în 2019, numărul s-a redus la 34.

„Am insistat foarte mult asupra acestui aspect. De altfel, ITM Timiş acţionează în două mari direcţii, ele fiind obiectivul central al activităţii noastre. Prima ar fi depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale de angajare, aşa-zisa muncă la negru, iar cea de-a doua direcţie vizează respectarea întocmai a normelor privind securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi prevenirea producerii accidentelor de muncă. Nimic nu trebuie făcut formal şi superficial”, a declarat Pavel Kasai, inspector-şef al ITM Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *