Anunţ oficial despre coronavirus: Toate testele efectuate până acum în România sunt negative

Autoritățile din România au făcut, în urmă cu puţin timp, un anunț oficial despre situația coronavirusului în ţara noastră.

„Toate cele 13 persoane de la Gorj au test negativ coronavirus. Mai sunt în lucru alte 19 teste. Azi s-a emis ordinul de carantină. Ordinul spune că toate persoanele care vin din zone închise, vase de croazieră, sunt puse în carantină. 14 zile vor fi zile în care, la intrarea în carantină, vor fi testați, iar la ieșirea din carantină se fac teste la 12 ore care trebuie să fie negative”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Pentru cei izolați voluntar la domiciliu, legătura se va ține direct cu medicul de familie. Toate testele efectuate până azi, inclusiv cele de la Buzău și Alba Iulia, sunt negative. Astăzi, la ora 14, erau 69 de persoane în carantină, a mai anunțat Tătaru.

CITEŞTE ŞI: Un specialist dezamorsează bomba coronavirusului: Nu e un virus ucigaş, panica și golirea rafturilor magazinelor nu servesc nimănui

„Nu avem nicio persoană pozitică pentru coronavirus. Sunt mai multe probe în testare în continuare”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: realitatea.net

Foto: playtech.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns