Mai mulți bătrâni dintr-o localitate izolată din vestul țării au fost vaccinați anti-COVID de medici voluntari

Vaccinul ajunge şi în cele mai îndepărtate şi greu accesibile locuri din ţară. O echipă de voluntari, formată din medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Timişoara a vaccinat mai mulţi bătrâni şi bolnavi cronici dintr-o localitate izolată din judeţul Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: Atenție la mărțișoarele din metale prețioase. Multe dintre ele sunt contrafăcute

Izolaţi, dar nu uitaţi. Locuitorii unui sat din Hunedoara, majoritatea în vârstă şi bolnavi, au primit o doză de speranţă şi de vaccin. Mai mulţi voluntari au urcat pe munte cu noaptea în cap, cu serul de imunizare încărcat în maşini, suficient pentru întreaga comunitate.

În comuna risipită printre munţi, un drum până la cel mai apropiat centru de vaccinare este pentru localnici misiune aproape imposibilă. Medicii au mers fie la casele lor, fie i-au vaccinat într-un centru improvizat, la o clădire din localitate

Îmbrăcat în halat, cu bonetă roşie şi vizieră de protecţie, este vicepreşedintele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă, medicul Dorel Săndesc. E bucuros de două ori: că a reuşit să ajungă la nişte oameni în nevoie şi că a început caravana vaccinării chiar în localitatea în care a copilărit.

MedicCum e, tanti Lenuţa? A durut? A trecut?
FemeieNu. Zici că m-a pișcat o furnică.

Dr. Dorel Săndesc, medic ATI: Sunt pentru noi categoriile esenţiale, oamenii izolaţi, oamenii bolnavi din căminele de bătrâni. Din 170 de oameni care s-au înscris, 30 sunt nedeplasabili. Am organizat trei echipe mobile, care se vor duce la domiciliile lor şi vor vaccina.

Pentru ca cei imunizaţi în cadrul caravanei să fie înregistraţi pe platforma de vaccinare, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a pus la dispoziţie o reţea dedicată. Caravana va continua în următoarele săptămâni în judeţele Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns