Atenție la mărțișoarele din metale prețioase. Multe dintre ele sunt contrafăcute

A început sezonul mărțișoarelor. Atenție, însă! Pe piață puteți găsi multe falsuri, mai ales dacă vreți să oferiți bijuterii – de la cercei umpluți cu pilitură de plumb, până la aliaje care seamănă izbitor cu aurul. Ca să nu fiți înșelați, mergeți în magazine specializate sau căutați mărțișoare deosebite, create în fața dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI: A zecea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, peste 200.000 de doze, sosește azi în țară. Câte ajung în vestul țării

Inspectorii ANPC au descoperit cercei din aur umpluți cu pilitură de plumb, ca să pară mai grei. Este o înșelătorie des utilizată, ca și acoperirea unor obiecte din metal comun cu un strat subțire de metal prețios.

Cei de la Protecția Consumatorilor ne recomandă să nu luăm mărțișoare din metale sau cu pietre prețioase de la vânzători ambulanți și să ne ferim de ofertele suspecte, nesolicitate.

Paul Anghel, președinte ANPC: „Sfătuiesc consumatorii să evite cumpărarea mărțișoarelor din metale prețioase și/sau pietre prețioase de la vânzătorii ambulanți. Achiziționarea mărțișoarelor/bijuteriilor din metal prețios trebuie să se facă de la operatorii economici autorizați de către ANPC să efectueze operațiuni cu metale prețioase. Consumatorii trebuie să se să se ferească de oferte de vânzări nesolicitate, de vânzătorii ambulanți sau care se află în spații neautorizate pentru comercializarea unor astfel de produse.”

Și reprezentanții bijutierilor ne dau câteva sfaturi utile: verificarea mărcii statului, păstrarea bonului fiscal, verificarea autorizației ANPC.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns