Mai multe păcăleli online, de sărbători. Semnal de alarmă privind ofertele speciale

A început goana după cadouri, iar mulţi dintre români preferă să cumpere de pe internet. Dar, aşa cum utilizatorii se pregătesc să dea click pe cele mai bune oferte, la fel se pregătesc şi atacatorii online.

Experţii în securitate cibernetică ne avertizează că plata cu cardul în perioada Sărbătorilor poate să ne lase nu doar fără cadouri şi bani, ci mai ales fără siguranţa datelor bancare.

Oferte sclipitoare, cadouri accesibile şi originale, toate cu livrare şi returnare gratuită.
În perioada sărbătorilor de iarnă, numărul site-urilor care ne fură datele creşte cu zece la sută, spun experţii. Capcanele online poti fi recunoscute cu puţină atenţie.

Majoritatea celor păcăliţi de infractorii de pe internet sunt utilizatori ai brandurilor celebre. De exemplu, acest email a fost trimis în numele celui mai mare magazin online din România, şi conţine, chipurile, şi un voucher gratuit de cumpărături. Pe lângă oferta în sine , ar trebui să ne dea de gîndit şi adresa de email a expeditorului, care arată diferit de una normală.

Clienţii primesc în această perioadă cu 125 % mai multe spamuri de la diverse companii.
Cel mai des sunt atacate marile magazine online de îmbrăcăminte şi încălţăminte, urmate de retailerii de electrocasnice dar şi siteurile care comercializează jocuri ori articole de divertisment.

Infractorii acţionează prin metode diferite. Fie crează siteuri care arată identic cu cele ale marilor comercianţi, şi colectează automat datele de pe card, fie interceptează paginile originale şi redirecţionează clientul către o platformă de phishing. Datele se pot fura şi dacă cel care face tranzacţia este conectat la o reţea Wi-FI de interent care nu este sigură, spun specialistii, conform observator.tv


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns