Impozite cu reducere, doar până în 15 decembrie

taxe 5

Persoanele fizice mai pot beneficia de bonificații la plata obligațiilor fiscale stabilite prin declarația unică sau decizia de impunere anuală doar dacă și le achită până în 15 decembrie, inclusiv.

În cazul contribuabililor care au depus declarația unică, bonificația acordată este de cinci la sută din suma datorată, dacă aceștia achită cel puțin 95 la sută din aceasta.

CITEȘTE ȘI: Al 5-lea oraș care vrea să se alăture Alianței Vestului. Primarul e nemulțumit că Guvernul nu dezvoltă infrastructura

Bonificația se acordă prin efectul legii, fără a mai fi necesarã comunicarea unui act administrativ fiscal.

Persoanele fizice pentru care au fost comunicate decizii de impunere aferente impozitului anual pentru veniturile realizate în anul 2017, precum și contribuției individuale de asigurări sociale datorate pentru perioada 2016 – 2017 și care achită, până la aceeași dată, cel puțin 90 la sută din sumele stabilite prin acestea, beneficiază de o bonificație, reprezentând zece procente din cuantumul acestora.

CITEȘTE ȘI: Mai multe păcăleli online, de sărbători. Semnal de alarmă privind ofertele speciale

Despre acordarea bonificației, organul fiscal central înștiințează contribuabilii persoane fizice, după expirarea termenului de plată.

Efectuarea stingerii datoriilor în evidența fiscală se va face până la data de 31 iulie 2019.

După scăderea din evidență, organul fiscal înștiințează persoanele fizice cu privire la acordarea bonificației până la 31 august 2019.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns