Mai multe clase profesionale în judeţul Timiş

profesional

Cum vechii meseriaşi au intrat în pensie, iar piaţa muncii duce lipsă de această categorie de muncitori, învăţământul profesional trebuie să acopere acest gol, care în ultimul timp s-a adâncit.

Dacă în acest an şcolar sunt 25 de clase profesionale, pentru anul viitor Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş vrea să înfiinţeze 32. Este vorba de propunerea IŞJ pentru planul de şcolarizare, care va urma să fie aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Francisc Halasz, inspector general-adjunct, ne-a declarat: „Este o creştere semnificativă, cu şapte clase. Noi sperăm că vom obţine şi aprobarea”.

Dintre cele 32 de clase, 11 vor funcţiona în sistemul învăţământului dual, iar celelalte vor merge după modelul clasic de profesională. Cele mai multe dintre acestea se vor regăsi în Timişoara, unde este cea mai mare cerere. Elevii care studiază în acest sistem beneficiază de o bursă lunară de 200 de lei, de cazare şi masă gratuite.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai multe clase profesionale în judeţul Timiş

  1. Pentru cine are curiozitatea , ar trebui vazut cit sint de ,, meseriasi ,, cei care sint pe post de maistrii instructori in aceste scoli profesionale , cita ,, meserie ,, cunosc , si poate s ar observa unele surprize , ma refer aici la ,, modelul clasic de scoala profesionala ,, .

Lasă un răspuns