Mahmureala este boală! Verdict dat de judecători

mahmureala 1

O curte de justiţie a decis, într-un caz deschis împotriva unui producător de băuturi, că mahmureala se încadrează la boală şi că produselor pe bază de fructe nu le pot fi atribuite proprietăţi de tratare, scrie BBC.

Firma a fost dată în judecată la Frankfurt, după ce a fost acuzată că susţine ilegal că produsele sale au calităţi anti-mahmureală.

În decizie, curtea a specificat că segmentul de „boli” include chiar şi schimbările temporare şi mici ale stării normale ale corpului.

Produsele din fructe, inclusiv băuturile, nu pot fi vândute ca fiind capabile să prevină sau să trateze bolile, informează news.ro.

„Unui produs pe bază de fructe nu îi pot fi atribuite proprietăţi de prevenire, tratare sau vindecare a bolii umane sau nu poate fi lăsată impresia că are o asemenea proprietate”, a decis curtea supremă regională. „Prin boală poate fi înţeleasă chiar şi o mică sau temporară schimbare a stării sau activităţii normale a corpului”.

Astfel, aici sunt incluse oboseala, greaţa, durerile de cap deseori asociate mahmurelii şi pe care compania, al cărei nume nu a fost dezvăluit în hotărâre, susţine că produsele ei – precum shot-urile şi pudrele – le poate vindeca.

Hotărârea a fost dată după câteva zile de când sărbătoarea anuală Oktoberfest a început în Munchen, potrivit stiripesurse.ro.

Foto: Doctorul zilei


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *