Magistrații și-au majorat salariile cu 25%. Ei cer restanțele salariale pe ultimii cinci ani. Alte categorii profesionale se pregătesc de greve

Dacă ați pierdut un portofel cu bani, pe strada Zlatna din Timișoara, îl găsiți la poliție

Magistrații și-au majorat salariile cu 25%. Ei cer restanțele salariale pe ultimii cinci ani. Alte categorii profesionale se pregătesc de greve

Magistrații au dat statul în judecată şi au câştigat. Astfel şi-au majorat salariile retroactiv cu 25% şi cer restanţele salariale pe ultimii 5 ani, conform stiri.tvr.ro.

Decizia vine în contextul în care Guvernul trece la măsuri de austeritate pentru a face economii consistente, de miliarde de lei. Iar alte categorii profesionale se pregătesc de greve.

CITEȘTE ȘI: Aerosmith a anunţat turneul de adio „Peace Out”. Trupa îşi face ieşirea din scenă după 50 de ani

Magistrații au obținut sentinţe judecătoreşti prin care şi-au majorat baza de calcul a salariilor de la 484 de lei la 605 lei. Înseamnă o majorare a salariului cu 25%.

Potrivit Parchetului General, angajații din parchete au pus poprire pe bunuri, inclusiv pe maşinile de serviciu, şi au executat silit conturile instituţiei ca să îţi recupereze banii.

În aceste condiţii, şefa Înaltei Curți şi procurorul general au emis ordine prin care au dispus majorarea salariilor cu 25% pentru toți angajații, retroactiv, din 2018.

Potrivit grilelor, salariul unui judecător stagiar începe acum de la 7.000 de lei net, iar un președinte de Curte de Apel cu vechime de peste 20 de ani în magistratură ajunge la aproape 23.000 de lei net.

În plus, judecătorii și procurorii trebuie să primească diferențele salariale pentru ultimii 5 ani, adică câteva zeci de mii de euro pentru fiecare.

Cei care au ieșit la pensie în ultimii 5 ani au început deja să ceară adeverințe cu noile salarii pentru recalcularea pensiei speciale.

În România sunt 7.400 de posturi de procuror și judecător. Doar 5.700 sunt ocupate. 1.700 sunt vacante. Li se adaugă alte câteva mii de grefieri, polițiști şi specialiști, angajați în instanțe și parchete.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *