Luptătorii de la Heracle, între naţionalul juniorilor şi primul turneu de calificare la Olimpiadă

Heracle Timisoara lupte greco romane 2

La Campionatul Naţional de lupte rezervat juniorilor, întrecere desfăşurată zilele trecute la Târgu Mureş, clubul timişorean Heracle a cules şase medalii.

Cinci la individual, obţinute prin sportivii Mădălin Bulgăr (aur la categoria 60 de kilograme), Marius Bulgăr (argint la categ. 50 kg), Sergiu Delinchi (argint la categ. 74 kg), Nicu Ojog (bronz la categ. 74 kg) şi Lenard Berei (bronz la categ. 120 kg), iar una pe echipe, unde Heracle s-a clasat pe locul al doilea, la o diferenţă mică de noua campioană, CSM Bacău.

„Nu sunt foarte mulţumit, se putea mai mult. Berei a mers la titlu şi a pierdut în primul meci, l-a bătut cel care avea să devină campion. A mers apoi în recalificări şi a luat bronzul. La Ojog, medaliat european şi campion, nu este un capăt de ţară, el a trecut de la cadeţi la juniori în acest an şi a pierdut în semifinale cu scorul 2-1 la titularul categoriei, Vlad Mariea, de la Câmpulung Muscel, un sportiv mai mare cu doi ani decât Nicu. Ceilalţi au avut rezultate foarte bune, la Mădălin şi Marius Bulgăr ne aşteptam la clasările avute. Marius este cadet şi a luptat şi el cu un sportiv cu doi ani mai mare decât el”, ne-a declarat antrenorul Sebastian Gavrilă.

În weekend, la turneul de calificare la Olimpiadă de la Zrenjanin (Serbia), Heracle îl va avea pe saltea la lupte greco-romane pe Ilie Cojocari, încadrat la categoria 75 de kilograme.

Delegaţia clubului timişorean va fi însă mai numeroasă, preşedintele Damian Raileanu şi antrenorii Carol Both şi Sebastian Gavrilă dorind să le ofere celor mici posibilitatea de a asista la o competiţie puternică reunind sportivi de top din Europa.

„Mergem cu copiii să vizionăm turneul, va fi de joi până duminică. Acum se pregătesc la clubul nostru, la sala din Ghiroda, loturile naţionale de lupte greco-romane ale României şi Moldovei. Au venit duminică şi vor pleca miercuri la Zrenjanin. Pentru cei mici este un lucru foarte bun să-i vadă în sală pe sportivii care luptă să ajungă la Jocurile Olimpice, ei au şansa să înţeleagă ce înseamnă marea performanţă, pot vedea ce-i aşteaptă dacă se ţin de treabă”, ne-a mai spus Sebastian Gavrilă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *