Luptătorii de la Heracle au reluat competițiile

greco romane

Luptătorii de la Heracle au reluat competițiile. Peste o sută de luptători de la stilurile greco-romane, libere și feminin au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la un turneu internațional organizat la hotelul Rin din București ce a reunit loturile naționale de cadeți și de juniori ale României și Republicii Moldova.

Printre aceștia, și 12 sportivi de la CS Heracle Timișoara. A fost primul examen oficial după aproape opt luni de pauză forțată, ultimele reprezentații pe saltea fiind cele de la începutul lunii martie de la ediția cu numărul opt a întrecerii „Invită Nicolae Grehov”, ce a avut loc la Chișinău. Inevitabil, au apărut și accidentări, însă nimic grav, recuperarea completă a celor loviți nefiind una de lungă durată.

„A fost primul turneu la care am participat după o pauză aproximativ opt luni. A fost foarte bine! Noi, cei de la lupte greco-romane, ne-am organizat împreună cu antrenorul lotului, Mircea Constantin. Joi seară am făcut un antrenament comun, vineri am făcut două meciuri oficiale până la prânz și alte două după prânz. Nu au fost categorii fixe, ci împerecheri făcute împreună cu antrenorul lotului. Sâmbătă am făcut două meciuri în prima parte a zilei, iar seara un nou antrenament comun.

CITEŞTE ŞI: Dacă puteţi, ajutaţi! O asistentă medicală, infectată cu Covid-19, are nevoie de plasmă de la cei vindecaţi

Duminică a mai fost un meci, deci fiecare sportiv a avut în total șapte meciuri. S-a simțit lipsa concursurilor, au apărut accidentări ușoare, câțiva sportivi s-au lovit, nu doar de la lupte greco-romane, ci și de la stilul libere și de la feminin. Mai toți și-au pierdut ritmul competițional, dar până la urmă a ieșit foarte bine.

Este posibil să facem o colaborare astfel încât să ne întâlnim măcar o dată pe lună, ei să vină la noi și noi să mergem la ei. Am avut parte de condiții ca la europene și la mondiale, cu trei mese pe zi în interiorul hotelului, tot acolo având amenajată sala de lupte”, ne-a declarat antrenorul Roman Zgardan, de la Clubul Sportiv Heracle.

Pregătire comună cu seniorii de peste Prut

După ce luptătorii de la Heracle au reluat competițiile, în aceste zile, la Vila Heracle din comuna Ghiroda are loc un stagiu de pregătire centralizată cu lotul național de seniori al Republicii Moldova.

Coordonați de reputatul antrenor Mihai Cucu, sportivii de peste Prut se află în drum spre un puternic turneu internațional ce va fi organizat la Porec, în Croația. Cantonamentul se va încheia vineri.

CS Heracle îi va trimite la concurs pe frații Vlad și Alexandrin Guțu, luptători tineri cu aspirații înalte în viitor.

CITEŞTE ŞI: Cum ajungi în Timișoara dacă drumul trece prin localitățile aflate în carantină

„Lotul de seniori se află în drum spre Croația, și pentru ei este primul concurs după o pauză lungă, nu au mai luptat din luna februarie, când au avut loc europenele de la Roma. Va fi ca o pregătire pentru mondiale. La Zagreb vor participa luptători din 12 țări, printre care și din Turcia, Ungaria, Bulgaria, Norvegia și Suedia. Va fi, așadar, o competiție foarte puternică. În lot au fost incluși și frații Vlad și Alexandrin Guțu. La seniori le va fi mai greu, va fi un concurs foarte tare, dar vor câștiga experiență. Ei vor rămâne apoi într-un stagiu de pregătire de o săptămână în Croația”, ne-a mai spus antrenorul Roman Zgardan.

Alexandrin Guțu și-a încheiat participarea în Bundesliga, prima ligă de lupte pe echipe a Germaniei. Din cauza pandemiei de coronavirus, competiția din această țară s-a oprit înainte de final.

Competiţiile viitoare

Dacă situația epidemiologică o va permite, tinerii luptători de la CS Heracle ar mai putea participa până la sfârșitul anului la concursuri în Croația și în Ucraina. Ambele sunt programate în decembrie.

În această lună va intra în competiție Iulian Lungu, la naționalele de cadeți și de U23, care vor fi organizate împreună la Constanța. Acolo se va afla pe saltea și Patrick Gordan, de la CSȘ 1 Timișoara, care se antrenează alături de sportivii de la CS Heracle.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *