Luna iulie 2019, cea mai caldă măsurată vreodată în lume

canicula europa

Luna iulie 2019, marcată de o caniculă excepțională în Europa, a fost cea mai caldă lună măsurată vreodată în lume, dar cu foarte puțin peste recordul din 2016, potrivit datelor serviciului european Copernicus privind schimbările climatice.

CITEȘTE ȘI: Incendiu puternic la un depozit de deșeuri. Mesaj Ro-Alert pentru localnici

„Luna iulie este în general cea mai caldă lună a anului în lume dar, potrivit datelor noastre este luna cea mai caldă măsurată vreodată”, a declarat luni, într-un comunicat, șeful acestui serviciu, Jean-Noël Thépaut.

„Prin continuarea emisiilor de gaze cu efect de seră și impactul asupra creșterii mondiale a temperaturilor, recordurile vor continua să fie doborâte”, a avertizat el.

Potrivit datelor Copernicus, mercurul a urcat în iulie cu 0,04 grade Celsius peste precedentul record din iulie 2016, an marcat de influența unui puternic Niño, conform hotnews.ro 

Ecartul este atât de slab încât este posibil ca alte organisme de referință, care colectează și analizează datele de manieră diferită, să ajungă la alte concluzii, notează comunicatul. Agenția atmosferică americană NOAA n’a nu a publicat încă concluziile pentru luna iulie.

Potrivit Copernicus, temperatura medie a lunii iulie 2019 a fost cu 0,56 grade Celsius mai mare decât media perioadei 1981-2000 și cu 1,2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, baza de referință a experților ONU pentru climat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns