Au pornit la drum din Algeria și Palestina, dar s-au împotmolit la frontiera României. Video!

O tânără somaleză, care a trecut ilegal granița, a fost găsită în stare de inconștiență de poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au depistat zece cetăţeni din Algeria şi Palestina, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

CITEȘTE ȘI: Luna iulie 2019, cea mai caldă măsurată vreodată în lume

Polițiștii aveau o informație conform căreia un grup de migranți încearcă să treacă frontiera. Aceștia, împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Arad – Grupa de Jandarmi Pecica, au plecat în acțiune și, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, au depistat zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Întrucât persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că cei în cauză sunt zece cetățeni din Algeria și Palestina, dintre care trei bărbaţi, două femei şi cinci minori. În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în ţara noastră. De asemenea, adulţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de persoanele în cauză, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns