Modernizare și digitalizare la Dudeștii Noi

În comuna Dudeștii Noi au demarat lucrările de execuție pentru extinderea primăriei, respectiv săparea fundațiilor. Amplasamentul se află în curtea instituției locale, noul corp de clădire ce va fi edificat pe două nivele având 900 de metri pătrați suprafață desfășurată.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Justiției vrea să majoreze indemnizațiile pentru hrana deținuților

Obiectivul este realizat cu bani guvernamentali, obținuți printr-un proiect depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Investiția finanțată este în valoare de 1,9 milioane de lei și constă în extinderea primăriei prin modificări interioare și exterioare la corpul existent, dintr-un corp nou în regim de înălțime de parter și un etaj, dintr-o anexă parter, acces auto și amenajări de platforme exterioare și împrejmuire.

Conform primarului Alin Nica, se dorește, prin acest obiectiv, îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații primăriei și o mai bună deservire a populației.

Se intenționează ca în noile spații să fie aduse și serviciile publice. Preocuparea pentru modernizare la Dudeștii Noi, însă, merge mână în mână cu digitalizarea serviciilor publice. De altfel, comuna de lângă Timișoara este prima din județ care a operaționalizat un sistem de plată online pentru taxele locale. În proiect se află, de asemenea, realizarea unui nou portal al primăriei prin intermediul căruia cetățenii să poată solicita și obține orice act emis de administrație.

Se dorește ca interacțiunea cu membrii comunității să se facă tot mai mult pe această cale, menținându-se totodată și sistemul de secretariat actual pentru relația directă. Din agenda digitalizării face parte și proiectul realizat cu fonduri de la bugetul local prin care a fost creată posibilitatea accesului wireless în cinci locuri publice la rețeaua de internet de mare viteză Wi-Fi. Aceste perimetre de conectare gratuită se află în centrul localității, la primărie, la casa de cultură, arena sportivă și la locul de joacă pentru copii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns